060711010.6

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες! Η Rolls Royce, μία εταιρία γνωστή για την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, ανακοίνωσε πως ανακαλεί όλες τις Rolls Royce Phantom που κατασκευάστηκαν ανάμεσα στις 2 Νοεμβρίου 2012 και τις 18 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Το «καλό» της υπόθεσης είναι πως επειδή μιλάμε για την Rolls Royce, αυτή η περίοδος αντιστοιχεί σε 27 οχήματα!

Ο λόγος για αυτή την ανάκληση είναι η έλλειψη ικανοποιητικής προστασίας του σωλήνα καυσίμου από στατικό ηλεκτρισμό. Μικρό αλλά πάρα πολύ επικίνδυνο σφάλμα/παράβλεψη καθώς οι πιθανότητες ανάφλεξης κατά τον ανεφοδιασμό είναι σημαντικά υψηλότερες χωρίς την αυτή την προστασία! Μάλλον είναι θαύμα που καμία τελικά δεν πήρε φωτιά…

Φυσικά όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εργασίες επισκευής θα γίνουν δωρεάν από την Rolls Royce στο πλησιέστερο στον ιδιοκτήτη συνεργείο αλλά όπως και να έχει σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να είμαι εγώ αυτός που θα πει στον ζάμπλουτο κάτοχο μίας Phantom πως πρέπει να την φέρει στο συνεργείο γιατί μπορεί να τυλιχτεί στις φλόγες στον επόμενο ανεφοδιασμό!

[Πηγή: Rolls Royce]