Button: Στόχος συνεχίζει να είναι ο τίτλος

Σχετικά άρθρα

Jenson Button in action

Η ανταγωνιστικότητα που έδειξε η McLaren στους δύο πρώτους αγώνες δεν είναι σημάδι πως μπορεί να διεκδικήσει τον φετινό τίτλο ή οι οδηγοί της έχουν πραγματικές ελπίδες να το κάνουν. Σίγουρα, η MP4-28 ήταν βελτιωμένη στη Μαλαισία, και αναμένεται να είναι και στην Κίνα, αλλά είναι νωρίς για να μιλάμε για επιστροφή στην κορυφή, ύστερα από ένα τόσο κακό ξεκίνημα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Jenson Button συνεχίζει να έχει σαν φετινό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας σαν παράδειγμα το Sebastian Vettel, το 2009, όταν δεν είχε καταφέρει να πάρει βαθμό στους 4 πρώτους αγώνες, ωστόσο κατάφερε να μην τερματίσει 11 βαθμούς μακριά από τον Βρετανό (με το βαθμολογικό σύστημα 10-8-6-5-4-3-2-1).

Το πρωτάθλημα παραμένει ακόμα ο στόχος μου. Ο Sebastian σχεδόν με νίκησε το 2009 και δεν είχε βαθμολογηθεί στους 4 πρώτους αγώνες. Είναι μια τεράστια βελτίωση για ‘μάς. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη Sepang, ήμασταν ταχύτεροι από τη Lotus και η Ferrari. Ποιος θα το φανταζόταν αυτό 5 ημέρες πριν;

Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, και ήμασταν λίγο τυχεροί, γιατί η πίστα ήταν τόσο ομαλή που μας βοήθησε λίγο, αλλά το περισσότερο ήρθε από την κατανόηση για το πού είναι η κάθετη δύναμη, αλλά το μονοθέσιο δεν είναι ακόμα τέλειο. Το καλό είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά αυτοκίνητα που είναι ανταγωνιστικά και “κόβουν” βαθμούς το ένα από το άλλο, κάτι που χρειαζόμαστε.

Ήταν ένα πολύ θετικό Σαββατοκύριακο για την ομάδα, μέχρι να κάνουμε το pit stop που μου κόστισε πολύ. Και μου κόστισε πολύ όταν ξύπνησα την άλλη μέρα και σκέφτηκα ότι δεν πήραμε κανέναν βαθμό και ό,τι θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στην 5η θέση, στη χειρότερη περίπτωση.

Ο 33χρονος έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του και ξέρει πως το μονοθέσιό του θα είναι ακόμα καλύτερο στη Shaghai, μιας και μεσολαβούν 3 εβδομάδες από τη Μαλαισία, κάτι που δίνει αρκετό χρόνο στους μηχανικούς του να κατανοήσουν καλύτερα την MP4-28, ώστε να είναι καλύτερα ρυθμισμένη στο επόμενο Grand Prix.

Πρέπει να προχωρήσουμε για την Κίνα. Εύχομαι να μην πέρασαν απλά μόνο 3 εβδομάδες που πέρασαν. Είναι καλό, γιατί μας δίνει περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε πάνω στο μονοθέσιο. Για ‘μάς, το κενό σημαίνει πολλά περισσότερα απ’ ό,τι σημαίνει για τις κορυφαίες ομάδες, καθώς μας δίνει χρόνο να τελειοποιήσουμε το αυτοκίνητο.

Είμαι πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή, ξέροντας ότι μπορούμε να βελτιωθούμε τόσο πολύ. Και ξέρω ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες για να έχουμε ένα δυνατό μονοθέσιο στην Κίνα. Έχω περάσει από να είμαι στεναχωρημένος στη Μελβούρνη και να είμαι τόσο πολύ πιο θετικός μέσα σε 5 ημέρες.

Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα με το μονοθέσιο, αλλά η βελτίωση είναι πολύ καλύτερη. Η αλλαγή ήταν τρομερή. Είμαστε ακόμα μακριά από τον ρυθμό των Red Bulls, αλλά είναι εκπληκτικό το πόσο μπορείς να βελτιωθείς μέσα σε 5 μέρες και ήμουν έκπληκτος που ήμουν στην 5η θέση και μπορούσα να δω τους πρωτοπόρους.

[Πηγή: Mirror]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...