Westfield iRacer [w/video]

Σχετικά άρθρα

Westfield iRacer electric vehicle (2)

To iRacer είναι το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο μπορεί κανείς να το κατασκευάσει μόνος του με κόστος μόλις £13.999 (€16.450). Το DIY kit αποτελείται από αλουμινένιο σασί, αναρτήσεις, σώμα από πολυεστέρα και άλλα σύνθετα υλικά.

Το αγωνιστικό μπορεί να φιλοξενήσει μια ποικιλία κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτροκινητήρων, υβριδικών συνόλων αλλά και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Στη τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος του κινητήρα.

Η ηλεκτρική έκδοση φορά δύο YASA-750 ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι στέλνουν τη κίνηση στους πίσω τροχούς. Ζυγίζουν 25 κιλά και αποδίδουν 98 kW (133 άλογα) με 745 Nm ροπής. Τροφοδοτούνται από μπαταρίες 23 kW που δίνουν αυτονομία 25 λεπτών. Το αγωνιστικό μαζί με τις μπαταρίες ζυγίζει 771 κιλά και τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 185 χλμ/ώρα, με τον περιοριστή ταχύτητας ενεργοποιημένο, ενώ με αυτόν κλειστό, η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ/ώρα.

[Πηγή: Wired]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...