Η BMW ανακαλεί 220.000 οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων

Σχετικά άρθρα

BMW airbag

Σε συνέχεια της τεράστιας ανάκλησης των 3.4 εκ. οχημάτων με πρόβλημα στον αερόσακο από τις Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες Toyota, Nissan, Honda και Mazda, η BMW ανακοίνωσε την ανάκληση 220.000 οχημάτων χρονολογίας κατασκευής 2002 και 2003 για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Ο λόγος γίνεται για ένα ελαττωματικό ανταλλακτικό που ενδέχεται να προκαλέσει φωτιά στον αερόσακο ή να πετάξει μεταλλικά μέρη προς τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων, με την ευθύνη να βαραίνει την προμηθεύτρια εταιρία Takata Corp.

Ο εκπρόσωπος της BMW, Dave Buchko, δήλωσε ότι η εταιρία του δεν είναι ενήμερη για κάποιο τραυματισμό ή μη κανονική ανάπτυξη των αερόσακων τους.

Οι ελαττωματικοί αερόσακοι κατασκευάστηκαν από τη Takata, στο εργοστάσιο του Moses Lake, με κάποια στοιχεία του να έχουν εκτεθεί σε υγρασία σε κάποια άλλη τοποθεσία στο Μεξικό. Σύμφωνα με τη Takata έχουν υπάρξει έξι συμβάντα παγκοσμίως, τέσσερα εκ των οποίων στην Αμερική, αλλά δεν προέκυψε κανένας τραυματισμός.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κάπως έτσι θα είναι η νέα BMW X3

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα, τέταρτη γενιά της X3 και αυτές οι renderings φωτογραφίες μας δείχνουν πως θα μοιάζει...

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...