H Ferrari 458 Monte Carlo θα έχει 600 άλογα, θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη

Σχετικά άρθρα

2012-Ferrari-458-Scuderia-Replaced-Monte-Carlo_2-610x427

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γρήγορη έκδοση της Ferrari 458 Italia θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχή Σεπτέμβρη.

Μέχρι στιγμής έχουμε διαβάσει ότι θα ονομαστεί Monte Carlo με το αυτοκίνητο να είναι ελαφρύτερο από τη κανονική έκδοση και θα χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία από το αγωνιστικό  458 Challenge, αλλά και τη τεχνογνωσία που αποκτήθηκε εξελίσσοντας τη LaFerrari. Όσον αφορά το κιβώτιο της hardcore έκδοσης τα νέα είναι συγκεχυμένα καθώς αρχικά είχε ακουστεί ότι η Ferrari δε θα το εφοδιάζει με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που φοράει τώρα η 458 Italia αλλά στη θέση του να μπει ένα πιο brutal μονού συμπλέκτη που να μπορεί να σηκώνει την αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή του μοντέλου. Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσει το υπάρχον κιβώτιο περαιτέρω εξελιγμένο και νέο γρανάζωμα των ταχυτήτων.

Άλλες αλλαγές αναμένεται να έχει στα φρένα, όντας μεγαλύτερα, πιο σφικτές αναρτήσεις και καλύτερα ελαστικά. Μηχανικά ο V8 κινητήρας θα φτάσει τα 600 άλογα από τα 562 που είναι η “νορμάλ” 458, φορώντας νέες σφυρήλατες μπιέλες, επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο, πιο “ελεύθερη” εξάτμιση και το κόφτη να ανεβαίνει στις 9.300 σ.α.λ. από τις 9.000 σ.α.λ. που είναι τώρα. Τέλος, πιστεύετε ότι θα έχει ενεργά flaps στο πίσω διαχύτη, παρόμοια με της LaFerrari.

[Πηγή: Caranddriver]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...