Η Κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ. Τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1;

Σχετικά άρθρα

ert (1)

Η Κυβέρνηση σήμερα το απόγευμα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ανακοίνωσε το κλείσιμο στην Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλέορασης (ΕΡΤ) με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Παρότι τα άλλα δύο κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, δηλώνουν αντίθετοι στο κλείσιμο της ΕΡΤ και πως δεν θα ψηφίσουν στη Βουλή τη κύρωση της πράξης του νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει πως όλη η ΕΡΤ θα κλείσει από σήμερα με τους 2.656 υπαλλήλους της να απολύονται και να αποζημιώνονται.

Ο Κος Κεδίκογλου στην ανακοίνωση του “Ξαφνικού Θανάτου” της ΕΡΤ μεταξύ πολλών, αναφέρθηκε πως η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλέοραση Α.Ε έχει οικονομικά προβλήματα διαχείρισης, υπερβολικά μεγάλο κόστος παραγωγής, είναι η μοναδική περίπτωση σπατάλης και αδιαφάνειας στο Δημόσιο, ενώ αναφέρθηκε στους εργαζομένους της χαρακτηρίζοντας τους ως “ιερές αγελάδες”. Η πραγματική αλήθεια δεν είναι μόνο αυτά που ανέφερε ο Κος Κεδίκογλου, αφού η Κυβέρνηση Σαμαρά πήρε την απόφαση να βάλει άμεσα λουκέτο στην ΕΡΤ έτσι ώστε να πιαστεί η απαίτηση της Τρόικας, να απολυθούν άμεσα 2.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, ώστε να εγκριθεί η δανειακή δόση του Ιουνίου.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας μας, από σήμερα το βράδυ στις 0:00 η ΕΡΤ σταματά να εκπέμπει σήμα προβάλλοντας μόνο μαύρο Η Κυβέρνηση δήλωσε πως στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, μέσα στο επόμενο διάστημα, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί μια νέα ΕΡΤ με τους απολυμένους εργαζομένους να έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν. Ωστόσο το νέο κανάλι θα έχει πολύ λιγότερο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ.

Ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με σαφές οργανόγραμμα και πως το αρχείο της ΕΡΤ θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως όπως και οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Επιπλέον είπε ότι μέχρι να ξεκινήσει να λειτουργεί ο νέος οργανισμός, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν “το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα” και στη συνέχεια θα πληρώνουν πολύ λιγότερα.

Ο Κος Κεδίκογλου δήλωσε πως ο ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού πληρώνει για την ΕΡΤ περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και κατήγγειλε το κανάλι πως έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού. Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους! Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και οκτώ χρόνια! Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί όλους εμάς στον τομέα της αυτοκίνησης είναι τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1. Όπως είναι γνωστό η ΕΡΤ είχε πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1 για δύο χρόνια και τώρα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα πάντα είναι στο αέρα.

Σχεδόν σίγουρο είναι πως το Grand Prix του Silverstone στις 28-30 Ιουνίου δεν θα μεταδοθεί από την συχνότητα της ΕΡΤ. Τι μέλλει γενέσθαι κανείς δεν γνωρίζει. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε μέσα στις επόμενες ημέρες αν υπάρξει κάποια εξέλιξη πάνω σε αυτό το κομμάτι. Όποιος από εσάς έχει την οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να την γράψει στα σχόλια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...