Υπέρ των γυναικών στη Formula 1 ο Button

Σχετικά άρθρα

Jenson Button

Ο Jenson Button επαναφέρει το θέμα των γυναικών στη Formula 1. Το θέμα αυτό έχει διχάσει κατά κάποιον τρόπο τον κόσμο της Formula 1, καθώς υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βλέπουμε το ωραίο φύλο να κάθεται μέσα στα μονοθέσια, και οι άλλοι που λένε ότι οι γυναίκες απλά δεν μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αθλήματος.

Ο Button πιστεύει ότι οι γυναίκες οδηγοί μπορούν να τα καταφέρουν, αν και θα πρέπει να ξεκινήσουν από μικρή ηλικία την προετοιμασία τους για να φτάσουν κάποτε στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Νομίζω ότι θα πρέπει ν’ αλλάξει με το πέρασμα των ετών, να είναι οι γυναίκες σε χαμηλότερο επίπεδο, αλλά είναι ένα πολύ απαιτητικό άθλημα. Έχει ειδική εκπαίδευση και θέλει χρόνο για να έχεις τη σωστή φυσική κατάσταση. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι πιθανό. Το μεγάλο θέμα είναι ότι δε νομίζω πως οι γυναίκες έχουν την ευκαιρία από μικρή ηλικία. Υπάρχουν δύο γυναίκες στο NASCAR που έχουν κερδίσει αγώνες.

Η μοναδική γυναίκα οδηγός που έχει συμβόλαιο με κάποια ομάδα τής Formula 1 είναι η Susie Wolff, η οποία είναι οδηγός εξέλιξης της Williams, και αυτή που έχεις τις περισσότερες ελπίδες για να δοκιμάσει, αρχικά, ένα μονοθέσιο. Και η Danica Patrick είναι μια οδηγός παγκοσμίου φήμης, αλλά έχει πει ότι ποτέ δεν έχει ενδιαφερθεί για τη Formula 1.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr