Παράνομο traction control η Red Bull; Μάλλον όχι! [w/video]

Σχετικά άρθρα

Mark Webber

Το Grand Prix τού Καναδά μάς έδειξε κάτι περίεργο που γεννά υποψίες για κάτι παράνομο από την πλευρά της Red Bull. Φωτογραφίες δείχνουν περίεργα αποτυπώματα από τα ελαστικά του Mark Webber, καθώς αυτός βγαίνει από τη στροφή 11, ύστερα από την επαφή που είχε με τον Giedo van der Garde.

Οι πίσω τροχοί σπινάρουν, αλλά το αποτύπωμα είναι διακοπτόμενο και όχι συνεχές, κάτι που γεννά υποψίες για κάποιο είδος traction control, το οποίο απαγορεύεται από τους κανονισμούς. Η τελευταία φορά που είχαμε traction control ήταν το 2007, διότι μετά καταργήθηκε.

Βέβαια, η παραπάνω φωτογραφία μπορεί να είναι και θέμα ανάρτησης και να μην υπάρχει τίποτα παράνομο στην RB9 ή ακόμα ο Webber μπορεί να πάτησε το KERS, το οποίο έδωσε τα “ύποπτα” αυτά σημάδια στην άσφαλτο. Επίσης, μπορεί να είναι θέμα χαρτογράφησης του κινητήρα στις χαμηλές στροφές.

Όπως και να ‘χει, οι ομάδες, προφανώς, έχουν δει αυτά τα σημάδια, και, αν θεωρούν κάτι παράνομο, έχουν κάθε δικαίωμα να το καταγγείλουν στη FIA, η οποία θα ερευνήσει το θέμα. Μπορεί, όμως, να ξέρουν ότι δεν έχουν προκληθεί από κάτι παράνομο, συνεπώς να μην κάνουν κάτι επιπλέον, γιατί δεν υποψιάζονται παρανομία.

Στο παρακάτω video, μπορείς να δεις την επίμαχη επιτάχυνση του Αυστραλού.

[Πηγή: Autosprint]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα