Οι Lotus και Ferrari τα περισσότερα προσπεράσματα μέχρι στιγμής

Σχετικά άρθρα

GP SPAGNA F1/2013

Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο θα δούμε αγώνα Formula 1, διότι μεσολαβούν 3 εβδομάδες κενό από τον Καναδά μέχρι το επόμενο Grand Prix στο Silverstone, που είναι προγραμματισμένο για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Στο διάστημα αυτό, η Ferrari μάς δίνει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τα προσπεράσματα που έχουν συμβεί στους πρώτους αγώνες τής σεζόν.

Στου 7 πρώτους αγώνες τής χρονιάς, λοιπόν, σύμφωνα με τη Scuderia, έχουνε πραγματοποιηθεί 308 προσπεράσματα, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά γι’ αυτούς τους πρώτους 7 αγώνες. Η ομάδα με τα περισσότερα προσπεράσματα είναι η Lotus, με 46, μπροστά από τη Ferrari, η οποία έχει 1 προσπέρασμα λιγότερο. Αυτό εξηγείται από την μειωμένη απόδοση των F138 και E21 στις κατατακτήριες, ενώ στον αγώνα, τα πράγματα είναι διαφορετικά, με τα δύο μονοθέσια θα έχουν πολύ καλύτερο ρυθμό κι εξαιρετική διαχείριση ελαστικών, κάτι που επιτρέπει στους οδηγούς να κερδίζουν θέσεις.

Όσον αφορά τους οδηγούς με τα περισσότερα προσπεράσματα, ο Felipe Massa είναι στην κορυφή, με 26 προσπεράσματα (8 εκ των οποίων ήταν στο Μόντρεαλ), 1 περισσότερο από τον Kimi Raikkonen, ενώ ο Fernando Alonso έχει 20 προσπεράσεις μέχρι στιγμής.

Η ιταλικής ομάδα έχει, επίσης, τα περισσότερα προσπεράσματα στον πρώτο γύρο, με 12 κερδισμένες θέσεις, μπροστά από τις McLaren και Caterham, οι οποίες έχουν 10 κερδισμένες θέσεις μέχρι να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Στην κατηγορία αυτή, ο Sergio Perez είναι αυτός που έχει τα περισσότερα προσπεράσματα, 8 στον αριθμό, 1 περισσότερο από τον Alonso.

Για τους οδηγούς που έχουν δεχθεί προσπέρασμα, ο Sebastian Vettel έχει δεχθεί μόλις 4, ο Alonso 5, ενώ ο Massa 6. Η Scuderia και η Red Bull έχουν δεχθεί από 11 προσπεράσματα. Σε Αυστραλία και Μαλαισία, καμία Ferrari δεν έχασε ούτε μία θέση, με τον Alonso να είναι ο μόνος οδηγός που δεν έχασε καμία θέση στους 3 πρώτους αγώνες τής σεζόν.

[Πηγή: Scuderia Ferrari | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr