Video: Έτσι η Aston Martin κατασκεύασε το CC100 Concept

Σχετικά άρθρα

Aston Martin CC100 Concept
Στο περιθώριο του 24-ωρου αγώνα του Nürburgring, η Aston Martin παρουσίασε το CC100 Concept και τώρα ας δούμε ένα video στο οποίο βλέπουμε το πως οι μηχανικοί της κατάφεραν και το έδωσαν ζωή από το μηδέν.

Το Aston Martin CC100 Concept είναι μέρος των εορτασμών των 100στων γενεθλίων της εταιρίας, και αποτελεί φόρο τιμής στο θρυλικό αγωνιστικό DBR1 του 1959, το οποίο πήρε τη νίκη στον τότε αγώνα του Le Mans.

Πρόκειται για ένα διθέσιο speedster όχημα με τον σχεδιασμό του να δανείζεται ρετρό στοιχεία από αυτόν της DBR1 αλλά διαθέτει παράλληλα και πολλά σύγχρονα στοιχεία.

Φορά σώμα εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένο από carbon και μηχανικά εξοπλίζεται με τον V12 6,0-λίτρων κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε περίπου 4 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα, ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρα και ζυγίζει λιγότερα από 1.200 κιλά. Μόλις ένα αυτοκίνητο θα βγει στην αγορά το οποίο έχει ήδη πουληθεί με τιμή ανάμεσα των €600.000 και €1.2 εκατ. ευρώ.

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η BMW i5 στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Η BMW i5 δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 73 χλμ/ώρα. Το...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...
Autoblog.gr