Sound Video: Έτσι πρέπει ν’ ακούγονται τα μονοθέσια της Formula 1…

Σχετικά άρθρα

McLaren MP4-20

Από το 2014, τα turbo επιστρέφουν στη Formula 1, και δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις από φιλάθλους που ανησυχούν ότι ο ήχος θα είναι σημαντικά χαμηλότερης ποιότητας κι έντασης από τους σημερινούς ατμοσφαιρικούς V8 κινητήρες, 2.4 λίτρων, οι οποίοι στροφάρουν από το 2009 μέχρι τις 18.000 σ.α.λ., ενώ ο κόφτης θα πέσει στις 15.000 σ.α.λ. από του χρόνου, με το πρώτο δείγμα να μη μας ενθουσιάζει.

Από τον ήχο που παράγουν οι σημερινοί κινητήρες, δεν υπάρχουν παράπονα, αλλά έχουμε ακούσει και πιο δυνατά τα μονοθέσια, όταν στην πλάτη τους είχαν V10 ατμοσφαιρικούς κινητήρες, δηλαδή πριν από το 2006, όταν και οι κανονισμοί επέβαλαν στις ομάδες να χρησιμοποιούν V8 μονάδες.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σου έχει λείψει το χαρακτηριστικό “ουρλιαχτό” των V10 κινητήρων, και μιας και το επόμενο Grand Prix είναι στην Ουγγαρία, ας ακούσουμε τη McLaren MP4-20, με τον κινητήρα τής Mercedes-Benz (FO110R ήταν η ονομασία του) και τον Kimi Raikkonen να μάχεται για την pole στις κατατακτήριες, αν και πήρε την 4η θέση, αλλά νίκησε με άνεση στον αγώνα. Εννοείται πως τα ηχεία πρέπει να δυναμώσουν!

Υ.Γ.: Ανάμεσα στον εκπληκτικό ήχο που παράγει ο V10, ακούγεται και το traction control, το οποίο απαγορεύτηκε από το 2008. Ο ήχος όταν επεμβαίνει είναι χαρακτηριστικός, αν μπορεί να τον “πιάσει” το αφτί σου.

http://www.youtube.com/watch?v=-qmU6DZWLeI

[Πηγή: YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...