Video: To Acura NSX Prototype σε πίστα

Σχετικά άρθρα

Acura NSX prototype

Η Acura μετά τη φωτογραφία έδωσε και ένα μικρό video από το Acura NSX prototype, το αυτοκίνητο προ-παραγωγής του νέου NSX, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 4 του Αυγούστου στο περιθώριο του αγώνα Mid-Ohio Indy 200.

Το πρωτότυπο μοιάζει πάρα πολύ με το NSX concept που είδαμε στην έκθεση του Detroit στις αρχές του χρόνου, διαθέτοντας νέα φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερους πλαϊνούς καθρέπτες και νέο μπροστά προφυλακτήρα με νέας σχεδίασης εισαγωγές αέρα.

Το νέο NSX θα κατασκευάζεται στο Performance Manufacturing Center που ετοιμάζει η εταιρία στο Οχάιο. Το NSX έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά το 2015 και σύντομα, η Acura/Honda θα ξεκινήσει την εκπαίδευση των εργαζομένων, ώστε αυτοί να είναι σε θέση να κατασκευάσουν το NSX.

Στην Αγγλία όποιος ενδιαφέρεται μπορεί ήδη να το προ-παραγγείλει, αφού το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να δώσει £5.000 (€5.860) προκαταβολή ώστε να είναι ένας από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν.

Το νέο NSX θα έχει διαστάσεις 4.330 mm μήκος, 1.895 mm πλάτος. 1.160 mm ύψος με μεταξόνιο 2.575 mm. Θα φορά 19″ ζάντες μπροστά και 20″ με ελαστικά διαστάσεων 255/35 μπροστά και 275/30 πίσω.

Μηχανικά το Ιαπωνικό supercar θα φορά ένα V6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος από ελαφριά υλικά και θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα της Honda, Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive).

Ο V6 κινητήρας θα είναι τεχνολογίας VTEC άμεσου ψεκασμού και χωρητικότητας 3.5-λίτρων στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ανά ένας τοποθετημένος στους μπροστά τροχούς, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Θα αποδίδει συνολικά 400 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη και θα ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας έτσι καλύτερα νούμερα επιτάχυνσης αλλά και μικρότερη κατανάλωση. Σε ότι αφορά τη τιμή του, αυτή θα είναι μεγαλύτερη από την τιμή του Nissan GT-R.

Στις σχετικές ειδήσεις η Acura θέλει από το 2016 και μετά να κατασκευάζει αυτοκίνητα στη Κίνα, τα οποία θα πωλούνται στη τοπική αγορά. Με τον τρόπο αυτό τα μοντέλα της θα έχουνε μικρότερη τιμή, λόγω του γεγονότος πως δεν θα επιβαρύνονται από φόρους εισαγωγής. Η κατασκευή των μοντέλων της θα γίνεται από τον εταίρο της Honda, την Guangzhou Automobile Group Co, η οποία ήδη κατασκευάζει για λογαριασμό της Honda μερικά μοντέλα της.

[Πηγή: Acura Twitter]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα