Briatore: Ο Alonso ποτέ δε σκέφτηκε να πάει στη Red Bull

Σχετικά άρθρα

GP GRAN BRETAGNA F1/2013

Μέσα στα ονόματα που έχουμε διαβάσει για τη θέση τού Mark Webber στη Red Bull είναι και αυτό τού Fernando Alonso. Ένας από τους manager τού Ισπανού, ο Garcia Abad, συνομίλησε με τον Christian Horner, Πρόεδρο της Red Bull Racing, στην Ουγγαρία, και οι δημοσιογράφοι δεν άργησαν να γράψουν τα… δικά τους! Η Ferrari έχει διαψεύσει επισήμως τις φήμες που θέλουν τον Ferni στο Milton Keynes, κι ένας ακόμα που το κάνει είναι ο επί κεφαλής manager του, Flavio Briatore.

Ο Fernando έχει συμβόλαιο, και τα συμβόλαια πρέπει να τηρούνται. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας πειρασμός για να πάει στη Red Bull. Είναι φυσιολογικό για έναν οδηγό αγώνων να θέλει να έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, και η ομάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να το δίνει. Η ιστορία με τις παρατηρήσεις τού Montezemolo έχει λήξει.

Ο Alonso ποτέ δεν είπε ότι θέλει να φύγει. Ο συνδυασμός Ferrari-Alonso παραμένει νικηφόρος. Θα πρέπει, επίσης, να θυμόμαστε ότι έχει χάσει δύο φορές τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα, και πέρυσι, στον τελευταίο αγώνα, η τύχη τον εγκατέλειψε. Μετά από ένα τετ-α-κε σαν του Vettel, το κινητήρας πεθαίνει, αλλά δεν έγινε έτσι…

Όσον αφορά τον μελλοντικό team-mate που θα έχει ο “El Nano” και το ενδεχόμενο η Ferrari να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του Felipe Massa, ο Ιταλός παρομοίασε στον 32χρονο με τον Ayrton Senna, εννοώντας ότι δεν έχει πρόβλημα με κανέναν οδηγό.

Ο Fernando δεν είχε ποτέ αγωνιστικό πρόβλημα με κανέναν. Είναι σαν στον Senna: ο Ayrton θα έλεγε “φέρτε μου οποιονδήποτε”. Έτσι κι αυτός είναι δυνατός. Αυτό έγινε στη McLaren, γιατί η ομάδα έκανε τα πάντα για να δημιουργεί σύγχυση. Μία κορυφαία ομάδα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί δύο δυνατούς οδηγούς.

Ο 63χρονος είναι manager και του Mark Webber, που διανύει την τελευταία του σεζόν στη Formula 1, και πιστεύει ότι ο Αυστραλός θα μπορούσε να μείνει άλλη μία χρονιά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

Ο Webber ήταν ήδη κουρασμένος στο τέλος τής περσινής σεζόν. Είναι δική του απόφαση, ακόμα κι αν είναι λανθασμένη κατά τη γνώμη μου, διότι είναι ακόμα γρήγορος, όπως είδαμε την περασμένη Κυριακή. Μπορεί να συνεχίσει να τερματίσει 3ος, 4ος, 5ος και να “κλέβει” βαθμούς από τους αντιπάλους.

Όσον αφορά τους νέους οδηγούς στο άθλημα, ο Briatore λέει πως δεν υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζει.

Δε βλέπω κανένα ενδιαφέρον στους νέους. Δεν υπάρχει κανένας νέος Hamilton, Alonso, Vettel και Raikkonen. Αν ο Mark ήθελε να μείνει ακόμα μία σεζόν, η θέση θα ήταν πάλι δική του.

[Πηγή: AutoSport (1), (2) | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...