Hamilton: Οδήγησα σαν ηλίθιος

Σχετικά άρθρα

hamilton-y-ross-brown2

O Lewis Hamilton σχολίασε την προσπάθεια του στα χθεσινά επίσημα δοκιμαστικά της Monza, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οδήγησε σαν ηλίθιος, πάνω στην προσπάθειά του να κατακτήσει την πέμπτη συνεχόμενη pole position.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008, θα εκκινήσει από τη 12η θέση στη Monza. Η θέση αυτή, είναι και η χειρότερη που έχει καταλάβει σε επίσημα δοκιμαστικά από το 2010, χωρίς όμως να υπολογίζουμε το περσινό Ισπανικό Gran Prix (εκκινούσε πρώτος, άλλα λόγο ποινής τελικά ξεκίνησε τελευταίος!)

Για να δούμε τις δηλώσεις του νεαρού Βρετανού:

Οδήγησα σαν ηλίθιος. Αυτή είναι η χειρότερη οδήγηση που έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό . Λυπάμαι για την ομάδα, απλά δεν οδήγησα καλά, δεν υπάρχει πραγματικά κάτι περισσότερο να πω . Ήμουν γρήγορος στο Q1 και στη συνέχεια, δεν ξέρω. Θα κάνω ότι μπορώ, αλλά ο αγώνας πρόκειται να είναι σκληρός.

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε εκτός της πρώτης δεκάδας για πρώτη φορά από το 2010 και τη Μαλαισία. Ο επικεφαλής της ομάδας, Ross Brawn δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Hamilton είναι υπερβολικά σκληρός με τον εαυτό του, εξηγώντας ότι ο οδηγός του δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι το μονοθέσιό του, είχε κατεστραμμένο πάτωμα μετά από κάποιο χτύπημα νωρίτερα στη διαδικασία.

Ο Ross Brawn, είπε χαρακτηριστικά για την επίδοση του Lewis Hamilton:

Ο Lewis έδειχνε να έχει καλή απόδοση, όμως πέρασε πάνω από κάποιο kerb και χάλασε το πάτωμα του μονοθεσίου του. Δεν καταλάβαμε το μέγεθος της ζημιάς, λίγο αργότερα όμως είδαμε ότι η ζημιά αυτή δεν ήταν επισκευάσιμη. Ο Lewis κάνει συχνά σκληρή αυτοκριτική και είναι άξιο λόγου που κάνει μια τέτοια δήλωση για τον εαυτό του.

Ο Lewis Hamilton στη συνέχεια των δηλώσεών του, έκανε αναφορά στο τραυματισμένο πάτωμα του μονοθεσίου του.

Πάνω στην ένταση της προσπάθειας όλες οι αισθήσεις σου είναι στο μεγαλύτερο βαθμό και ακόμα εξακολουθώ να πιστεύω, ότι σήμερα δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Στην αρχή είχε μια ζημιά το μονοθέσιό μου και οι μηχανικοί μου, μου είπαν ότι είχαμε χάσει αρκετή κάθετη δύναμη, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει την έλλειψη ρυθμού… Αλλά και πάλι αυτό είναι λόγο του λάθους που έκανα νωρίτερα στην περίοδο. Νομίζω, ότι κάποιος είπε ότι είναι 67 αγώνες από την τελευταία φορά που δεν μπήκα στο Q3. Υποθέτω μ’ αυτό ότι μπορεί να είναι λίγο πιο εύκολο για τον εαυτό μου… Θέλω να πετύχω το καλύτερο για την ομάδα . Μερικές φορές, όταν έχεις τέτοιες στιγμές, αισθάνεσαι ότι έχεις απογοητεύσει κάποιους ανθρώπους.

Ο Lewis Hamilton είναι ο περσινός νικητής του αγώνα της Monza, ενώ είχε παράλληλα κατακτήσει και την pole position στα επίσημα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Φέτος όμως κατά τη διάρκεια του Q2, ο Lewis Hamilton εμποδίστηκε από τον Adrian Sutil, ενώ ήταν σε γρήγορο γύρο. Ο Γερμανός πιλότος μετέπειτα δέχθηκε ποινή τριών θέσεων για τη σημερινή εκκίνηση.

Ο Ross Brawn, κατηγόρησε περισσότερο την ομάδα του Γερμανού, παρά τον ίδιο για το περιστατικό, λέγοντας:

Από ότι κατάλαβα, η ομάδα δε συμβούλευσε καλά τον Adrian και όταν ο Lewis ερχόταν από πίσω του, απλά αυτός τον εμπόδισε. Δεν νομίζω ότι φταίει ο Adrian γι’αυτό.

[Πηγή:GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα