Το νέο Skoda Octavia Combi RS TDI είναι εξίσου γρήγορο με το VW Golf GTI MkV [w/ video]

Σχετικά άρθρα

skoda-octavia-combi-rs-tdi

Τα παιδιά από το AutoForum τα γνωρίσαμε για πρώτη φορά όταν δυναμομέτρησαν και έβαλαν στην Πράσινη Κόλαση ένα Skoda Rapid 1.2 TSI. Είναι Τσέχοι και ποτέ δεν έχουν κρύψει την περηφάνια και την αγάπη που έχουν για τα Skoda, παρά το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Τσέχικη αυτοκινητοβιομηχανία αποτελεί μέρος του VW Group.

Η τρίτη γενιά Skoda Octavia RS είναι βασισμένη στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιεί και το νέο VW Golf GTI αλλά ο υποψήφιος αγοραστής έχει την επιλογή μεταξύ βενζινοκινητήρα ή diesel. Να σημειώσουμε πως ο diesel δεν είναι άλλος από αυτόν που φοράει και το Golf GTD, με 184 άλογα και 380Nm ροπής. Το θέμα είναι πως κατά τη διάρκεια της δοκιμής του Skoda Octavia Combi RS TDI, οι Τσέχοι του Autoforum είπαν πως το αυτοκίνητο έχει την αίσθηση ενός GTI πέμπτης γενιάς. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο τρόπο να επαληθεύσεις ή να διαψεύσεις αυτή την αίσθηση από ένα ταξιδάκι στο Nurbrurgring;

Το Skoda Octavia Combi RS TDI λοιπόν, ολοκλήρωσε έναν “bridge to gantry” γύρο σε 8 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα… Ξέρεις τι χρόνο έκανε το VW Golf GTI MkV για τον ίδιο γύρο το 2004; Σωστά μάντεψες: 8 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα! Και να φανταστείς πως ο χρόνος του RS TDI έγινε με δύο άτομα και κάμερες μέσα και ενώ η πίστα είχε αρκετή κίνηση.

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Το Skoda κατανάλωσε «μόλις» 15.5 λίτρα ανά 100km ενώ έκανε αυτόν τον γύρο… Πόσο μακριά φτάσαμε όταν ένα Skoda station wagon μπορεί να πετύχει τον χρόνο ενός Golf GTI 10ετίας (σχεδόν). Δεν κρίνω το Golf, επαινώ το Skoda!

[Πηγή: Autoforum via Youtube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...