Το πρώτο Range Rover στην ιστορία θα αναπαλαιωθεί και θα πουληθεί

Σχετικά άρθρα

First Production Range Rover

Αυτό που βλέπεις στην κεντρική φωτογραφία είναι το πρώτο Range Rover παραγωγής. Κατασκευάστηκε το 1970, φέρει τον αριθμό chassis 26 (τα 25 πρώτα ήταν πρωτότυπα προ-παραγωγής) και έχει πινακίδα NCX 231H. Για πάρα πολύ καιρό, κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται, μέχρι που το 2000, ο Andew Honychurch, γνωστός σπεσιαλίστας κλασικών αυτοκινήτων στο Biddenden του Kent, το βρήκε και έχει ξεκινήσει μία χρονοβόρα και δαπανηρή (350 λίρες κόστισε η σωστή τάπα βενζίνης αναφέρει ο ιδιοκτήτης) διαδικασία εκ βάθρων αναπαλαίωσης.

Το αυτοκίνητο ευτυχώς ήταν σε καλή κατάσταση δεδομένης της ηλικίας του και της χρήσης για την οποία προορίζεται. Το πρώτο μεγάλο πρόβλημα ήταν πως ο αυθεντικός V8 που βρισκόταν κάτω από το καπό έδωσε τη θέση του σε έναν άλλο από κάποιο Rover sedan. Ο Honychurch βρήκε όμως έναν crate engine της σωστής χρονολογίας και τον τοποθέτησε στο γερασμένο αλλά εξαιρετικής ιστορικής σημασίας Range Rover. Φυσικά μετά υπήρχε το πρόβλημα της σκουριάς αλλά για να μην μακρηγορώ, το αυτοκίνητο είναι σε καλό δρόμο.

Το αυτοκίνητο ανήκει σε μουσείο και θα είναι κρίμα να το χρησιμοποιήσει κάποιος αλλά είναι προς πώληση και ο επόμενος ιδιοκτήτης μπορεί φυσικά να κάνει ότι θέλει μ’ αυτό. Υποψιάζομαι πως όσο η Range Rover μεγαλώνει σαν μάρκα, η αξία αυτού του οχήματος, του πρώτου εγγεγραμένου Range Rover στην ιστορία θα μεγαλώνει μαζί της.

Δήλωσε ο κος Honychurch και έχει απόλυτο δίκιο. Ήδη πρέπει να είναι ανεκτίμητο! 

[Πηγή: blog.hemmings]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...