H πολιτεία της Καλιφόρνια δίνει φοροαπαλλαγή στην Tesla ύψους $34,7 εκατ. για να αυξήσει τη παραγωγή της

Σχετικά άρθρα

tesla plant (4)

Η Tesla Motors πήρε μια σημαντική βοήθεια από την πολιτεία της Καλιφόρνια, η οποία ανακοίνωσε πως δίνει φοροαπαλλαγή στην εταιρία με έδρα το Palo Alto, ύψους 34,7 εκατ. δολαρίων για να αυξήσει τη παραγωγική της ικανότητα.

Η Tesla σήμερα κατασκευάζει 21.500 αυτοκίνητα, ενώ θέλει να υπερδιπλασιάσει τη παραγωγή της στο εργοστάσιο της στο Fremont, σε 56.500 μονάδες ετησίως, προσλαμβάνοντας και 112 νέους υπαλλήλους. Η εταιρία θα πάρει την φοροαπαλλαγή μέσω του νέου εξοπλισμού, κόστους 415 εκατ. δολαρίων, που θα τοποθετήσει στο εργοστάσιό της.

Στις σχετικές ειδήσεις, μέσω μιας είδησης έγινε γνωστό γιατί το Model S έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη αποδοχή στη Νορβηγία. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι ιδιοκτήτες ενός Tesla Model S στη Νορβηγία λαμβάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση, οι οποίες ανέρχονται σε περισσότερα χρήματα, από όσο τους κοστίζει η αγορά του αυτοκινήτου. Το συνολικό ποσό των χρημάτων σε φοροαπαλλαγές ανέρχεται κοντά στις 100.000 ευρώ, €15.000 περισσότερα από την αρχική τιμή του Model S στη Νορβηγία.

[Πηγή: San Francisco Chronicle, IB Times]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα