Το νέο Land Rover Defender θα είναι πολύ πιο όμορφο από το τωρινό

Σχετικά άρθρα

2013-Land-Rover-DC100-concept-red

Το design του Land Rover Defender ποτέ δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Το καλύτερο που μπορείς να πεις γι’ αυτό, είναι να το χαρακτηρίσεις “χρηστικό”. Ήταν ένα απλό σχήμα που έκανε τη δουλειά του και την έκανε καλά. Στο νέο Defender όμως, αυτό θα αλλάξει. Αυτό μας λέει τουλάχιστον ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Land Rover, Gerry McGovern.

Το τωρινό Defender ποτέ δεν πούλησε χάρη στο design του και άλλαξε ελάχιστα στα χρόνια που πέρασαν. Τώρα, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα είναι πιο όμορφο. Μπορεί να μην αρέσει στους συντηρητικούς οπαδούς αλλά θα πρέπει να ζήσουν μ’ αυτό. Θα είναι εξίσου ικανό με πριν και θα υπάρχουν αναφορές στο παλιό μοντέλο, μπορεί να έχει και τη ρεζέρβα στο πίσω μέρος.

Στη συνέχεια τόνισε πως πρέπει να πετύχουν τις αναλογίες και να του δώσουν μία χαρακτηριστική σιλουέτα ευρείας αποδοχής. Το design του θα είναι και πάλι “χρηστικό” αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Πιο σημαντικό είναι όμως το γεγονός ότι θα πάρει διαφορετική θέση στη γκάμα της εταιρίας. Σύμφωνα με τον McGovern πρέπει να γίνει “πιο σχετικό στον μοντέρνο κόσμο” και σίγουρα να πουλήσει περισσότερο από ότι το μοντέλο που αντικαθιστά.

Το μόνο που θα πω εγώ είναι ότι απαιτεί θάρρος και θράσος να αλλάξεις τον σχεδιασμό ενός οχήματος σαν το Defender. Μιλάμε για ένα σχήμα που έμεινε πρακτικά αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου και αποτελεί πολύ μεγάλο ρίσκο να το αλλάξεις τόσο πολύ, τόσο απότομα. Μακάρι να “βγει” στην Land Rover το ρίσκο… αν και κρίνοντας από την πορεία της τον τελευταίο καιρό, μοιάζει σαν να μην μπορεί να κάνει λάθος.

[Πηγή: Shropshirestar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...

Στην Αγγλία το εργοστάσιο μπαταριών της Tata, το μεγαλύτερο της Ευρώπης

Ο όμιλος Tata ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά άμεσα την κατασκευή του μεγαλύτερου εργοστασίου μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης. Αυτό θα βρίσκεται στο Gravity Smart Campus...