Alonso: Ελπίζω οι κανόνες να παραμείνουν σταθεροί

Σχετικά άρθρα

fernando alonso

Ο Fernando Alonso συνεχίζει την προετοιμασία του για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, κάνοντας ποδήλατο, τρέξιμο, αγώνες kart και παίζοντας ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά η προσοχή του είναι εστιασμένη στον αγώνα της Μελβούρνης και όλους τους άγνωστους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την απόδοσή του. Ο ίδιος δήλωσε:

Πλησιάζουμε στην αρχή του πρωταθλήματος με τις ομάδες να έχουν κάνει 12 μέρες δοκιμών, από τις οποίες είχα 6 σαν οδηγός. Μερικές μέρες ακόμα θα ήταν χρήσιμες αν σκεφτεί κανείς πόσα άλλαξαν για αυτή τη χρονιά. Με κάθε γύρο που κάναμε στις δοκιμές, μαθαίναμε και κάτι και βελτιωνόμασταν συνεχώς. Νομίζω πως το ίδιο θα συμβεί και στην Αυστραλία, κυρίως την πρώτη μέρα και πιθανώς στους πρώτους αγώνες.

Fernando Alonso F14 T

Οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στην φετινή και τις προηγούμενες χρονιές, βασίζονται στις αλλαγές των κινητήρων, το οποίο θα επηρεάσει φυσικά και τον τρόπο οδήγησης των οδηγών.

Νομίζω πως η βασική αρχή των αγώνων θα αλλάξει φέτος, με το Σάββατο και την Κυριακή να είναι δύο τελείως διαφορετικές μέρες μεταξύ τους. Στις κατατακτήριες ο καθένας θα μπορεί να πιέζει όσο περισσότερο μπορεί το νέο power unit, για να επιτύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Στον αγώνα όμως, δεν θα πλησιάζουμε καν αυτό το επίπεδο απόδοσης.

Πέρσι στο τέλος των αγώνων, με καινούρια ελαστικά, μπορούσες να κάνεις πολύ γρήγορους γύρους, ενώ φέτος θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πόσα καύσιμα σου έχουν απομείνει και την κατάσταση των ελαστικών και των μπαταριών σου. Θα πρέπει να είσαι πολύ έξυπνος για να διαχειριστείς όλες τις παραμέτρους και οι νέες στρατηγικές μπορεί να μην επιτρέπουν στους οδηγούς να πηγαίνουν όσο γρηγορότερα μπορούν μέχρι τέλους.

Σαν οδηγοί θα τους συνηθίσουμε γρήγορα (τους νέους κανόνες), οπότε εύχομαι να μην αλλάξουν αμέσως και να παραμείνουν μερικά χρόνια, αλλιώς οι θεατές μπορεί να χάσουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτή την πολύπλοκη, νέα Formula 1.

[Πηγή: Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...