Η Claire Williams στοχεύει στους βαθμούς σε κάθε αγώνα

Σχετικά άρθρα

claire williams

Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσημης παρουσίασης της νέας Williams Martini Racing FW36, η αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας, Claire Williams, μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές που δέχθηκε το τμήμα προσωπικού της εταιρείας. Απώτερος σκοπός όλων αυτών, η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας και η επιστροφή στις επιτυχίες του παρελθόντος.

Με 114 νίκες, 9 τίτλους κατασκευαστών και 7 τίτλους οδηγών στο παλμαρέ της, η Williams συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες ομάδες της Formula 1. Ο τελευταίος από αυτούς ήρθε το μακρινό 1997, από τα χέρια του Jacques Villeneuve και την πένα του Adrian Newey και η Claire Williams τονίζει πως μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η επανάληψη εκείνων των ημερών.

Για εμάς, η φετινή σεζόν έφερε πραγματικά ριζοσπαστικές αλλαγές σε αυτό που κάνουμε. Είχαμε επιτυχίες, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε το μέγεθος των επιτυχιών του παρελθόντος και έπρεπε να κάνουμε κάποιες πραγματικά σημαντικές αλλαγές στη Williams, σε όλους τους τομείς πραγματικά. Τίποτα δεν έμεινε ανέπαφο, ώστε να διασφαλιστεί ότι η απόδοσή μας βελτιώνεται.

Είχαμε αλλαγές στους οδηγούς μας, έχουμε επίσης τον κινητήρα της Mercedes, που πρόκειται να είναι τόσο κρίσιμος για την απόδοση μας φέτος, με τις αλλαγές στους κανονισμούς. Έχουμε επίσης έναν αριθμό νέων προσλήψεων στο ανώτερο προσωπικό της Williams, που ήδη αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, με επικεφαλής τον νέο τεχνικό διευθυντή Pat Symonds.

Εξετάσαμε τα πάντα. Θέλουμε η ομάδα μας να βρεθεί ξανά στην κορυφή της Formula 1 και να κερδίσει και πάλι. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να το πετύχουμε.

_W2Q9528

Τα χειμερινά τεστ σε Χερέθ και Μπαχρέιν έχουν τοποθετήσει τη Williams στα αρχικά φαβορί για τη σεζόν που ξεκινά σε μερικές μέρες. Ακόμα και ο προμηθευτής κινητήρων της Βρετανικής ομάδας, η Mercedes, παραδέχεται ότι μπορεί να χάσει από την FW36. Όμως, η Claire Williams θέλει το πρώτο βήμα προς το μακροπρόθεσμο στόχο, να είναι οι βαθμοί σε κάθε αγώνα κι από τα δυο μονοθέσια της ομάδας.

Κατά τις δοκιμές ποτέ δεν ξέρεις 100 τοις εκατό που θα βρίσκεσαι στον πρώτο αγώνα, αλλά ήταν μια πραγματικά θετική pre-season για μας στην Jerez και τα δύο τεστ στο Μπαχρέιν. Έχουμε πετύχει όλα όσα θέλαμε (στις δοκιμές) και ήμασταν σε θέση, κι αφού αποδείξαμε την αξιοπιστία μας, εργαστήκαμε και στην απόδοσή μας.

Αν μπορούσαμε να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στο Q3 – στην πρώτη δεκάδα για την εκκίνηση – και στη συνέχεια να πετύχουμε τερματισμούς στους βαθμούς σε κάθε αγώνα, αυτό θα ήταν φανταστικό.

Σχεδόν όλα τα κομμάτια του παζλ δείχνουν να βρίσκονται εκεί για τη Williams και πλέον μένει το πιο δύσκολο έργο, να τα τοποθετήσει στη σωστή θέση στους αγώνες, για να κερδίσει πίσω ένα μέρος από τη χαμένη αίγλη της. Williams Martini Racing, λοιπόν, και το ερώτημα που τίθεται είναι: “Αναγέννηση ή (μια ακόμη) απογοήτευση”;

[Πηγή: TVC Group,SkySports | Photo Copyrights: Williams Martini Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα