To μέλλον των φορτηγών φτιαγμένα από carbon από την Walmart [w/video]

Σχετικά άρθρα

wave-concept-truck

Η εφοδιαστική αλυσίδα ή αλλιώς logistics είναι ένας εξαιρετικά νευραλγικός τομέας στις σύγχρονες επιχειρήσεις, με εκατομμύρια να ξοδεύονται για την καλύτερη διαχείριση.

Τα Walmart που είναι τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ στην Αμερική και κατά συνέπεια του κόσμου, αποκάλυψε πρόσφατα μια ιδέα για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και τον περιορισμό των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα φορτηγά τους για την μεταφορά των εμπορευμάτων.

Αυτή δεν είναι άλλη από ένα concept ενός αεροδυναμικού φορτηγού μαζί με τη ρυμουλκούμενη καρότσα, η οποία θα είναι κατασκευασμένη εξολοκλήρου από carbon. Το ονομάζε WAVE, από τα αρχικά Walmart Advanced Vehicle Experiment και η καρότσα έχει μήκος 16 μέτρα, η οποία είναι μεγαλύτερη του κόσμου και σύμφωνα με τον εμπνευστή η συγκεκριμένη πρόταση εξοικονομεί 1.800 κιλά συνολικού βάρους.

wave-concept-truck

Η καμπίνα, όπως βλέπεις, έχει έναν πολύ περίεργο σχεδιασμό με τον οδηγό να κάθεται στο κέντρο, στα πρότυπα της McLaren F1, ώστε να έχει καλύτερη οπτική του δρόμου, και το cockpit να περικλείεται από διάφορες οθόνες που προβάλουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Κίνηση στο φορτηγό δίνει υβριδικό σύνολο αποτελούμενο από μια εξελιγμένη πρωτότυπη τουρμπίνα μαζί με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες για αποθήκευση της ενέργειας.

Το αν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα το WAVE κανείς δε ξέρει και θα πρέπει να εξεταστεί αν συμφέρει μια τέτοια οικονομική επένδυση.

[Πηγή: Walmart]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...