Σε βλάβη του συστήματος πέδησης οφειλόταν το ατύχημα του Kobayashi

Σχετικά άρθρα

Kamui Kobayashi Bahrain

Το ατύχημα που προκάλεσε ο Kamui Kobayashi στην εκκίνηση του Grand Prix Αυστραλίας, έθεσε εκτός αγώνα τον ίδιο, αλλά και τον Felipe Massa με την πολλά υποσχόμενη Williams FW36. Με την πρώτη ματιά, ο Kobayashi έδειξε να θέλει να πάρει το κάτι παραπάνω στην έναρξη του αγώνα, προσπαθώντας να φρενάρει όσο το δυνατόν πιο αργά για την πρώτη στροφή. Ο Ιάπωνας μπλόκαρε τους τροχούς της Caterham και ακούμπησε στο πίσω μέρος της Ferrari του Kimi Raikkonen, χάνοντας τον μπροστά δεξιά τροχό του και καταλήγοντας πάνω στον ανήμπορο να αντιδράσει Massa.

Ο Βραζιλιάνος ήταν φανερά απογοητευμένος από αυτή την εξέλιξη, ζητώντας στις δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη την παραδειγματική τιμωρία του Kobayashi. Οι αγωνοδίκες κάλεσαν τους δυο οδηγούς για εξέταση του συμβάντος, όπως ενημερωθήκαμε ότι θα γίνει και κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την Caterham να παρουσιάζει στοιχεία που αποδεικνύουν σοβαρή βλάβη του συστήματος πέδησης στην CT05. Έτσι, ο Ιάπωνας δεν δέχθηκε κάποια ποινή και η Μαλαισιανή ομάδα, σε συνεργασία με τον τεχνικό αντιπρόσωπο της FIA Jo Bauer, θα πρέπει να προσδιορίσει τα αίτια της βλάβης του συστήματος.

Έχοντας ακούσει τον οδηγό και τους τεχνικούς εκπροσώπους της ομάδας και μετά την επιθεώρηση των τεχνικών δεδομένων, οι αγωνοδίκες αποφασίζουν ότι το συμβάν προκλήθηκε από μια σοβαρή τεχνική βλάβη, εντελώς έξω από τον έλεγχο του οδηγού.

Ο Kobayashi ζήτησε συγγνώμη από το Massa, τονίζοντας πως η ομάδα του θα βρει και θα λύσει το πρόβλημα.

Αυτός δεν είναι ο τρόπος που ήθελα να επανέλθω στον πρώτο μου αγώνα πίσω (στη Formula 1) και λυπάμαι για την ομάδα και τον Felipe, επειδή ο αγώνας και των δυο μας τελείωσε νωρίς. Είχα μια καλή εκκίνηση, αλλά στη συνέχεια στην πρώτη στροφή ήρθα σε επαφή με τον Felipe. Από τα αρχικά δεδομένα φαινόταν σαν να είχα ένα πρόβλημα με το σύστημα πέδησης, το οποίο προφανώς σήμαινε ότι δεν θα μπορούσα να κάνω πολλά για την επαφή και όταν πήραμε το αυτοκίνητο πίσω και κοιτάξαμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις πληροφορίες, ήταν σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα.

Μετά τον αγώνα πήγα στους αγωνοδίκες και μέσα από τα δεδομένα του αυτοκινήτου επιβεβαίωσαν το πρόβλημα. Θα κοιτάξουμε προσεκτικά το τι προκάλεσε το πρόβλημα και θα εξασφαλίσουμε ότι θα το λύσουμε.

will-mass-melb-2014-9-886x590

Η Williams έδειξε να έχει την ταχύτητα για το κάτι παραπάνω σήμερα, όμως η ατυχία του Massa και το λάθος του Bottas, δεν επέτρεψαν στην ομάδα να μεγιστοποιήσει την απόδοση του μονοθεσίου και κατ’ επέκταση τη συγκομιδή βαθμών από τη Μελβούρνη. Ο Φινλανδός ήταν εξίσου εκνευρισμένος με τον teammate του, δηλώνοντας:

Είμαι πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου για το λάθος. Δεν είμαι χαρούμενος γι ‘αυτό, αλλά υποθέτω ότι απλά πρέπει να μάθω από ότι έγινε και είμαι αρκετά σίγουρος ότι δεν πρόκειται να κάνω ξανά τέτοιο λάθος. Πέρα από αυτό, ο αγώνας ήταν εντάξει και είχαμε καλό ρυθμό.

(Μετά το κλατάρισμα) Ήθελα απλώς να προσπαθήσω να ανακτήσω το χαμένο έδαφος από το λάθος μου, όσο καλύτερα μπορούσα. Θα πρέπει να δούμε πόσο χρόνο χάσαμε, αλλά έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα.

[Πηγή: ESPNF1, SkySports | Photo Copyrights: LAT/Williams/Caterham F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...