Χαρούμενος με την 4η θέση ο Alonso

Σχετικά άρθρα

GP MALESIA F1/2014

Οι σημερινές κατατακτήριες δεν κύλησαν ομαλά για τον Fernando Alonso και τη Ferrari. Πέρα από κάποιες λανθασμένες επιλογές ελαστικών, οι μηχανικοί τής ιταλικής ομάδας έπρεπε ν’ αλλάξουν γρήγορα την εμπρός αριστερή ανάρτηση στην F14 T τού Ferni, καθώς αυτή έσπασε στην επαφή του με τον Daniil Kvyat, στο Q2.

Ο 32χρονος βγήκε γρήγορα στην πίστα και δεν είχε πρόβλημα να προκριθεί στο Q3, εκεί όπου σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο, αν και θα μπορούσε να είναι 3ος, αν ο Nico Rosberg δεν του “έκλεβε” τη θέση στην τελευταία του προσπάθεια.

Ωστόσο, λέει πως είναι χαρούμενος για το σημερινό αποτέλεσμα, διότι αυτό ήρθε μέσα από δυσκολίες, όπως εξηγεί:

Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτές τις κατατακτήριες και είναι ίσως το μεγαλύτερο χαμόγελο στην καριέρα μου για μία τέταρτη θέση. Τα πράγματα είναι τόσο χαοτικά, ειδικά στο τέλος, μ’ ένα μονοθέσιο που είχε υποστεί ζημιά: στις δεξιές στροφές, μπορούσα να στρίψω το τιμόνι ακόμα και μ’ ένα δάχτυλο· στις αριστερές, δεν μπορούσα να το κάνω ούτε με τα δύο χέρια.

Έτσι, ήταν πολύ βαρύ από τη μία και πολύ ελαφρύ από την άλλη, και δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να οδηγήσεις στο βρεγμένο. Καταφέραμε να βγάλουμε το μονοθέσιο στην πίστα για να κάνουμε γύρους και αυτό ήταν αρκετό για την τέταρτη θέση. Επομένως, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

https://www.youtube.com/watch?v=KzAzXSvOarg

Για την επαφή με τον Kvyat, δεν υπήρξε κάποια ποινή από τη FIA, και, αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον, αυτός είναι ο Alonso, διότι έκλεισε ξαφνικά στον οδηγό τής Toro Rosso, δίχως να κοιτάξει αν είναι κάποιος εκεί, αλλά μπορεί απλά να μη φαινόταν τίποτα από τους καθρέφτες του. Ο “El Nano” λέει για το συμβάν.

Προφανώς, ήταν μια δυσάρεστη κατάσταση: στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον είδα. Γύρισα κι ένιωσα το χτύπημα, και δεν τον είδα ακόμα και λίγο πριν από τη σύγκρουση. Δεν έχω δει replay, έτσι δεν μπορώ να ξέρω από πού ερχόταν ή αν άργησε να φρενάρει. Σίγουρα, ήταν έκπληξη με τέτοιες συνθήκες ορατότητας να έχουμε τέτοιες επιθέσεις.

F1 Grand Prix of Malaysia - Practice

Ο 19χρονος Ρώσος, από την πλευρά του, επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταξύ των δύο οδηγών.

Μιλήσαμε γι’ αυτό και απλά παρεξηγήσαμε ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ απλό: νόμιζα ότι μου άφησε χώρο να περάσω. Τελικά, είναι όλα καλά.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari, Peter Fox/Getty Images/Scuderia Toro Rosso]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...