Vettel: Με βροχή, μπορούμε να κερδίσουμε

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Malaysia - Qualifying

Ο κυριότερος σημερινός αντίπαλος της Mercedes ήταν ο Sebastian Vettel. Ο Πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε τις υγρές συνθήκες και μπήκε ανάμεσα στα γερμανικά μονοθέσια, και μάλιστα απείλησε τον Lewis Hamilton, δίχως τελικά να καταφέρνει να του πάρει την pole position. Η Red Bull Racing ρύθμισε πολύ σωστά την RB10 για τη βροχή, κι έχει λόγο να θέλει βροχή και στον αγώνα, διότι, στα 3 περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών, η Mercedes έδειξε σχεδόν ανίκητη.

Ο Γερμανός έχει δείξει ότι είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στη βροχή, και αυτό θέλει να το δείξει και αύριο, καθώς ελπίζει ότι δε θα χρησιμοποιηθούν τα slicks ελαστικά αύριο, διότι εκεί θα φανεί το πλεονέκτημα της Mercedes.

Νομίζω ότι έχουμε πάντα μια ευκαιρία για να τους κερδίσουμε όλους· γι’ αυτό είμαστε εδώ. Όσον αφορά το πακέτο, η Mercedes είναι η πιο ανταγωνιστική. Είναι δύσκολο να τους κερδίσεις, αλλά δεν είναι αδύνατο. Δεν μπορείς να λες ότι θα τερματίσεις δεύτερος ή πέμπτος ή όγδοος· είμαστε εδώ για να κερδίσουμε.

Ξέρουμε ότι, στη βροχή, όλα είναι πιθανά, αλλά δεν ξέραμε πώς θα τα πάμε στις κατατακτήριες. Μπορεί να είναι ταχύτεροι στο στεγνό και ίσως η απόδοση είναι λιγότερο σημαντική στο βρεγμένο απ’ ό,τι στο στεγνό. Θα δούμε τι θα γίνει αύριο, και ξέρουμε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για βροχή. Χθες, ήμασταν καλά, σήμερα ήμασταν πολύ καλά. Έχω να τρέξω σε αγώνα από πέρυσι στη Βραζιλία, έτσι ανυπομονώ.

Winners Press Conference and Photocall - 2014 Laureus World Sports Awards

Ο οδηγός τής Red Bull δεν κατάφερε να κάνει έναν τελευταίο γρήγορο γύρο, καθώς ο Nico Rosberg τού έκοψε τη φόρα και μάλιστα τον προσπέρασε στην τελευταία στροφή, όταν ο Vettel προετοιμαζόταν για μία τελευταία προσπάθεια.

Υποθέτω πως ο Nico δεν μπορούσε να δει τίποτα στους καθρέφτες του. Ήμουν σε γρήγορο γύρο και ο Nico προετοιμαζόταν για τον δικό του, και μετά δεν έγιναν πολλά. Ήμουν εκνευρισμένος γιατί δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνω, καθώς δεν έβλεπα τίποτα στην είσοδο για τη στροφή 12.

Στην αρχή των κατατακτήριων, η αυστριακή ομάδα είπε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο μονοθέσιό του, στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, αλλά οι μηχανικοί του κατάφεραν να το λύσουν γρήγορα. Αυτό, όπως είναι λογικό άγχωσε τον Vettel, καθώς υπήρχε πιθανότητα να μην ξαναμπεί στο μονοθέσιο.

Στις αρχές τού Q1, οι παλμοί ανέβηκαν όταν μάθαμε για το πρόβλημα. Κάναμε επανεκκίνηση στο μονοθέσιο και το πρόβλημα φαίνεται πως λύθηκε. Μετά από αυτό, τα πράγματα ήταν εντάξει. Σίγουρα, το Q3 δεν ήταν τέλειο, καθώς θα ήθελα να είχα ακόμα μία δεύτερη ευκαιρία. Η διαφορά ήταν μικρή και μπορούσα να πάω πιο γρήγορα, αλλά, αν ο Lewis είχε ακόμα μία ευκαιρία, μπορεί να βελτίωνε κι αυτός τον χρόνο του. Ωστόσο, είναι ωραίο που βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, και μάλιστα στην καθαρή πλευρά.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...