Ευχαριστημένοι με την πρόοδο τους στη Red Bull. Ανησυχία στις τάξεις της Mercedes

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Malaysia - Previews

Ο Sebastian Vettel ήταν φανερά ευδιάθετος μετά το τέλος του Grand Prix Μαλαισίας και την τρίτη θέση που κατέλαβε. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη θεαματική εξέλιξη της RB10, μέσα σε μόλις μερικούς μήνες. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα με το νέο μονοθέσιο, κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, ήταν πάρα πολλά και απαιτούσαν πολύ χρόνο για την επίλυσή τους, κάτι που περιόρισε δραματικά τα χιλιόμετρα που μπόρεσαν να καλύψουν. Όμως, οι πρωταθλητές κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση και αυτή τη στιγμή να είναι στη δεύτερη θέση από πλευράς δυναμικής.

Ο Γερμανός μοίρασε συγχαρητήρια για την προσπάθεια που γίνεται από Red Bull και Renault, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση, δηλώνοντας πως τα βήματα που κάνει η ομάδα του ως προς την εξέλιξη του μονοθεσίου, είναι μεγαλύτερα από αυτά των ανταγωνιστών.

Είναι πολύ θετικά όσα έχουμε κάνει από τότε (στις δοκιμές). Τεράστια δουλειά από την ομάδα και από τη Renault -και οι δύο πραγματικά πιέζουν σκληρά- αλλά υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος που πρέπει να διανύσουμε.

Μπορούμε να δούμε ότι οι άλλοι, ειδικά αυτά τα παιδιά (της Mercedes) είναι αρκετά μπροστά, πιο γρήγοροι από εμάς και πάντα έχουν αρκετή ταχύτητα για να απαντήσουν (στις προκλήσεις μας), γι ‘αυτό είναι στο χέρι μας το πόσο γρήγορα θα καταφέρουμε να επανέλθουμε, αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι εύκολο όταν ξεκινάς από τόσο πίσω.

Σε κάποιο σημείο φαινόταν σαν να έχουμε παρόμοιο ρυθμό (με το Rosberg), αλλά τότε ήταν σαν να βρήκε μια έξτρα ταχύτητα και απομακρύνθηκε. Προς το παρόν, όμως, φαίνεται να έχουμε κάνει μεγαλύτερα βήματα από εκείνους και ας ελπίσουμε αυτό να συνεχιστεί.

Το μέγεθος της πρόκλησης που βρίσκεται μπροστά στην ομάδα, αναγνώρισε και ο επικεφαλής της, Christian Horner. Ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος από την τραγική εξέλιξη που είχε ο αγώνας του Daniel Ricciardo και περιμένει η εμφάνιση των RB10 να προσφέρει ισχυρό κίνητρο στους ανθρώπους της Red Bull, ώστε να δουλέψουν ακόμη πιο σκληρά.

F1 Grand Prix of Malaysia - Qualifying

Λαμβάνοντας υπόψη που βρισκόμασταν πριν από ένα μήνα, όταν δεν μπορούσαμε να κάνουμε τρεις γύρους, το να είμαστε στο βάθρο με τον Sebastian στη Μαλαισία σε ένα στεγνό αγώνα, είναι μια απίστευτη απόδοση και μας δίνει κάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να δουλέψουμε.

Γνωρίζαμε ότι είχαμε να καλύψουμε έδαφος για να κλείσουμε τη διαφορά με τις Mercedes, έτσι, το να τερματίσουμε τόσο κοντά, όπως ο Sebastian σήμερα, ήταν πραγματικά μια θετική απόδοση και ενώ γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, μπορούμε να αρχίσουμε να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της πρόκλησης.

Θα μπορούσαμε να έχουμε την τέταρτη θέση με τον Daniel, οπότε αυτό ήταν απογοητευτικό, αλλά νομίζω ότι ο Seb πήρε τα πάντα από το αυτοκίνητο.

Η βελτίωση της Red Bull μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε στο στρατόπεδο της Mercedes. Παρά την εμφανή διαφορά στη δυναμική της W05 και των υπολοίπων μονοθεσίων, ο Niki Lauda επέστησε την προσοχή των ανθρώπων του Brackley.

Lauda Niki 2014 Malaysia

Πρέπει να πραγματικά να δώσουμε προσοχή στο πόσο γρήγορα εξελίσσεται η Red Bull. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να συμβουλεύσω τη Mercedes και όλους τους άλλους να επιταχύνουν (τις διαδικασίες), γιατί στο τέλος, υπάρχει μόνο ένας που μπορεί να είναι ο νικητής.

Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είναι σαφώς μπροστά η Mercedes και στη συνέχεια η Red Bull. Τώρα, είναι η δεύτερη δύναμη. Έπειτα, υπάρχει ένα μικρό κενό και έρχεται η Ferrari.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα πως η εξέλιξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς αξίζει όσο και το μισό πρωτάθλημα. Μετά από τις χειμερινές δοκιμές, άπαντες περίμεναν τη Red Bull να βελτιωθεί. Αυτό που προσωπικά μπορώ να πω, είναι πως δεν έβλεπα τέτοια βελτίωση και μάλιστα τόσο γρήγορα, από πλευράς πρωταθλητών. Κι αν σκεφτούμε πως διαθέτουν το μυαλό του Adrian Newey και υπολογίσουμε την εμφάνισή τους μετά το μέσο των περασμένων πρωταθλημάτων, τότε οι πιθανότητές τους να είναι εκείνοι που θα κοντράρουν τη Mercedes, αυξάνονται δραματικά.

[Πηγή: SkySports, Formula 1, GMM | Photo Copyrights: Getty Images/ Mercedes AMG Petronas F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...