Kaltenborn: Όσοι απειλούν να εγκαταλείψουν το άθλημα, ας το κάνουν

Σχετικά άρθρα

d_reinhard_aus_300dpi126

Το πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες και τις οικονομικά ασθενέστερες, μικρότερες ομάδες, συνεχίζεται. Αυτή τη φορά η Monisha Kaltenborn, επικεφαλής της ομάδας της Sauber, τάχθηκε υπέρ των όσων δήλωσε πρόσφατα ο Bob Fernley, τονίζοντας και η ίδια πως στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, ο κανονισμός του budget cap θα έπρεπε να προχωρήσει.

Σαν μια μικρότερη ομάδα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προχωρούμε με αυτό τον τρόπο, τη στιγμή που κάθε άθλημα πρέπει να είναι υπεύθυνο για τον τρόπο που χειρίζεται την επιχείρησή του.

Νομίζω ότι οι εποχές που μπορούσες να πεις: “αν δεν έχετε τα χρήματα, μην το κάνετε”, έχουν περάσει προ πολλού.

Τα έξοδα που πλησιάζουμε εδώ (στη F1), δεν μπορεί να τα καταλάβει κανείς. Έτσι πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι, διότι στις οικονομικές συνθήκες που έχουμε, είναι σημαντικό να δείξουμε έναν υπεύθυνο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι πιθανοί λόγοι που οδηγούν σε πιθανό ναυάγιο τον κανονισμό για το budget cap αναλύθηκαν σε προηγούμενο άρθρο, με τις μικρότερες ομάδες να νοιώθουν ως πιόνια σε ένα παιχνίδι στο οποίο, απ’ ότι φαίνεται, δεν μπορούν να βγουν κερδισμένες. Αν αναλογιστούμε τα χρήματα τα οποία ξόδεψαν τα προηγούμενα χρόνια, για να εξελίξουν τόσο τα μονοθέσια της προηγούμενης σεζόν, όσο και τα νέα για το 2014, το budget cap μοιάζει -και ίσως να είναι- η μοναδική ελπίδα για να παραμείνουν πολλές από αυτές στο πρωτάθλημα.

Επίσης, από τη στιγμή που η αλλαγή στους V6 turbo κινητήρες έγινε με γνώμονα το καλό του σπορ, αρκετοί υποστηρίζουν πως το ίδιο πρέπει να γίνει και με την εισαγωγή του κανονισμού για τον περιορισμό του κόστους. Έτσι, η Kaltenborn δηλώνει ότι κάποιες από τις μεγάλες ομάδες παίζουν πολιτικά παιχνίδια, απειλώντας να αποχωρήσουν από τη F1 και πως η FIA δεν θα πρέπει να υποκύψει στις πιέσεις, αφού κάποια αποχώρηση δεν θα ήταν απαραίτητα κακή για το σπορ.

Θα ήθελα να πω ότι αν υπάρχουν άνθρωποι που απειλούν να εγκαταλείψουν το άθλημα, τότε θα πρέπει να προχωρήσουν και να το κάνουν.

Έπειτα, όλα αυτά τα πολιτικά παιχνίδια θα σταματήσουν και θα έχουμε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε άλλες ομάδες στο άθλημα.

Ανεξάρτητα από το εάν συμφωνώ ή διαφωνώ με τα λεγόμενα της επικεφαλής της Sauber, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δω τη Formula 1 να διασπάται και το ίδιο πιστεύω πως δεν θα ήθελαν να συμβεί και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο θέμα θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα, μέχρι να βρεθεί κάποια λύση ή να επέλθει η διάσπαση.

[Photo Copyrights: Sauber F1 Team]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα