Η Pirelli ανακοίνωσε τα ελαστικά για Ισπανία, Μονακό και Καναδά

Σχετικά άρθρα

Pirelli

Το Grand Prix στην Κίνα (18-20 Απριλίου) είναι το τέταρτο για φέτος, και η Pirelli μάς είχε γνωστοποιήσει τις διαθέσιμες γόμες μέχρι αυτό το σημείο του πρωταθλήματος. Η ιταλική εταιρεία, αν και απέχουμε σχεδόν έναν μήνα από το Ισπανικό Grand Prix, ανακοίνωσε τις γόμες που θα δώσεις στις ομάδες για τους αγώνες σε Ισπανία, Μονακό και Καναδά, εξηγώντας τους λόγους για τις επιλογές.

Κατ’ αρχάς, στην Βαρκελώνη, θα υπάρχουν οι δύο σκληρότερες γόμες: η σκληρή και η μέση. Η ισπανική πίστα καταπονεί πολύ τα ελαστικά, λόγω υψηλής τραχύτητας του οδοστρώματος, αρκετά υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλων φορτίων που δέχονται. Έτσι, δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη σκληρή και τη μέση γόμα για τα slicks ελαστικά.

Το αντίθετο συμβαίνει με το Μονακό και τον Καναδά. Για τις δύο αυτές πίστες, η Pirelli επέλεξε τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, που θα τη δούμε για πρώτη φορά φέτος στην αγωνιστική περίοδο. Η άσφαλτος στο Μονακό είναι λεία και σε μια τέτοια διαδρομή, η μηχανική πρόσφυση είναι κρίσιμη, συνεπώς οι μαλακότερες γόμες είναι εύκολη επιλογή.

Ακριβώς ίδια επιλογή και για τον Καναδά, μία πίστα που επίσης ο ρόλος των ελαστικών είναι σημαντικός για τη μηχανική πρόσφυση. Οι θερμοκρασίες είναι συνήθως χαμηλές εκεί, και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σημασία του φρεναρίσματος και της εξόδου από τις στροφές οδήγησαν τους Ιταλούς σ’ αυτή την επιλογή για το διάλειμμα από την ευρωπαϊκή περιοδεία τής Formula 1.

Αγώνας Ημερομηνία Σκληρότερη Γόμα Μαλακότερη Γόμα
Ισπανία 11 Μαΐου Σκληρή (πορτοκαλί) Μέση (λευκό)
Μονακό 25 Μαΐου Μαλακή (κίτρινο) Πολύ μαλακή (κόκκινο)
Καναδάς 8 Ιουνίου Μαλακή (κίτρινο) Πολύ μαλακή (κόκκινο)

[Πηγή: Pirelli]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα