Επιμένει για αγώνα Formula 1 η Αργεντινή

Σχετικά άρθρα

Michael-Schumacher

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε καν η τρίτη φορά που ακούμε πως η χώρα της Λατινικής Αμερικής θέλει να διοργανώσει ξανά αγώνα Formula 1. Το τελευταίο Grand Prix εκεί, έλαβε χώρα το μακρινό 1998 και η Αργεντινή έχοντας μεγάλη κληρονομιά στο σπορ, θα ήθελε να δει τα μονοθέσια να επιστρέφουν.

Ως πιθανός προορισμός δεν υπήρχε κάτι σίγουρο, με το Αυτοκινητοδρόμιο Oscar Alfredo Galvez (που φιλοξένησε τον αγώνα το ’98) και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τον Tilke στην περιοχή Mar del Plata, να είναι οι πιθανότεροι. Όμως, την προηγούμενη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε αγώνας Moto GP στην ανασκευασμένη πίστα Termas de Rio Hondo, με τον υπουργό τουρισμού της χώρας, Enrique Meyer, να τονίζει πως μπορεί η πίστα να φτάσει τα στάνταρ της F1 και να επιστρέψει η χώρα στο καλεντάρι.

F1) Είναι μια εκδήλωση που φιλοξενούσαμε για πολλά χρόνια. Αλλά σε κάποιο σημείο, δεν μπορούσε να συνεχιστεί για οικονομικούς λόγους. Το Rio Hondo έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να καταθέσουμε πρόταση φιλοξενίας της F1. Πιστεύουμε ότι μια χώρα που αγαπάει το μηχανοκίνητο αθλητισμό, πρέπει να έχει τέτοια σημαντικά γεγονότα.

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο Meyer επιβεβαίωσε πως πριν κατατεθεί ο φάκελος, θα γίνουν βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο, τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία της περιοχής Santiago del Estero, όπου βρίσκεται η πίστα. Υπέρ της επιστροφής της Formula 1 στην Αργεντινή είναι και ο Ecclestone, εάν και εφόσον βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις συμφωνίες.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί για αγώνα στην Αργεντινή. Όταν συναντήσουμε ορισμένα σοβαρά άτομα, αυτό θα συμβεί.

ΠηγήL'Equipe

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...