Το 40% των αγοραστών της Chevrolet Corvette Stingray, την προτιμούν με χειροκίνητο κιβώτιο

Σχετικά άρθρα

Chevrolet Corvette Stingray 2014

Μερικές φορές, η Αμερικάνικη αγορά σε εκπλήσσει. Πάρε για παράδειγμα το τελευταίο στατιστικό. Σε μία χώρα που κυριαρχείται από αυτόματα κιβώτια και που δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να τα επιλέγει ακόμα και για τα sport αυτοκίνητα της, το 40% των αγοραστών Chevrolet Corvette Stingray, την επιλέγει με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Οι υπόλοιποι, προτιμούν το 6-τάχυτο αυτόματο. Θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε αυτά τα ποσοστό και το 2015, όταν η General Motors παρουσιάσει το νέο, 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα εξοπλιστεί με αυτό η βασική Corvette ή η Z06.

Ένα ακόμα στατιστικό που παρουσιάζει ενδιαφέρον, είναι ότι το 55% των αγοραστών, επιλέγει το Z51 Performance Package. Να θυμίσουμε πως πέρυσι το καλοκαίρι, το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 75% αλλά με μικρότερο δείγμα, οπότε μία σταθεροποίηση σε χαμηλότερα νούμερα ήταν αναμενόμενη. To πακέτο κοστίζει $2.800 επιπλέον και διαθέτει μεγαλύτερα φρένα, μπλοκέ διαφορικό, σπορ ανάρτηση, ζάντες 19″ μπροστά και 20″ πίσω, διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο και καλύτερο σύστημα ψύξης. Επίσης, διαθέτει την μαγνητική ανάρτηση, επαναπρογραμματισμένο traction control και σπορ εξάτμιση.

Τέλος, όσον αφορά στην εμπορική πορεία του Αμερικάνικου sportscar, η GM μας λέει πως από το λανσάρισμα του μοντέλου, έχει καταφέρει να πουλήσει 19.915 αντίτυπα. Μας λέει επίσης πως ο μέσος όρος των ημερών που παραμένει μία Stingray στην έκθεση μέχρι να πωληθεί, είναι 19. Οπότε όλα βαίνουν καλώς για την Chevrolet…

ΠηγήEdmunds

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα