To Arash AF8 κάνει δοκιμές στη πίστα του Top Gear

Σχετικά άρθρα

178742

H αγγλική Arash πήγε στη πίστα του Top Gear, στο Dunsfold Park, στο Surrey της Αγγλίας, το AF8 ώστε να πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμές εξέλιξης και εκεί βρέθηκε ο Shmee150 ώστε να μας το παρουσιάσει.

Το συγκεκριμένο νέο μοντέλο είναι εξέλιξη του παλιού AF10, με τη μικρή εταιρία να θέλει να επιστρέφει στο προσκήνιο με το AF8. Το όχημα έχει μήκος 4.15 μέτρα, πλάτος 1.9 μέτρα και ύψος μόλις 1.1 μέτρα. Το design χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και έντονες ακμές και γενικά θα μπορούσε να πει κανείς πως “δουλεύει”. Το μοναδικό παράπτωμα, για εμένα τουλάχιστον, βρίσκεται στο πίσω μέρος και είναι οι εξατμίσεις.

Την κίνηση του Arash AF8 έχει αναλάβει ο ίδιος ακριβώς κινητήρας που κινούσε και το AF10. Ένας 7-λιτρος V8 της GM που αποδίδει 550 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 640 Nm ροπής στις  5.000. Συνδυάζεται δε, με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο για να κατευθύνει την ισχύ στον πίσω άξονα.

Με δεδομένο πως το αυτοκίνητο ζυγίζει μόλις 1.200 κιλά (χάρη στο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, την εξάτμιση από τιτάνιο και άλλα μέτρα μείωσης βάρους), οι επιδόσεις είναι οι αναμενόμενες. Η Arash Cars λέει πως τα 100km/h έρχονται σε 3.5 δευτερόλεπτα και η τελική είναι 322km/h. Το φρενάρισμα του αυτοκινήτου έχουν αναλάβει αεριζόμενοι δίσκοι διαμέτρου 380mm με εξαπίστονες δαγκάνες για τους εμπρός τροχούς και αεριζόμενοι δίσκοι 362mm με τετραπίστονες δαγκάνες για τους πίσω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr