H Ελλάδα έχει τον δεύτερο πιο καθαρό στόλο νέων Ι.Χ στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

C02 emissions

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ευρωπαϊκή μελέτη, οι εκπομπές των νέων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν το 2013 στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά σχεδόν 8% σε σχέση με το 2012, γεγονός που κάνει τη χώρα μας να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Ολλανδία, σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, σε ότι αφορά τον πιο καθαρό στόλο νέων Ι.Χ στη Γηραιά Ήπειρο.

Κατά μέσο όρο, τα νέα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πέρυσι στη χώρα μας εκπέμπουν 111,9 γρ/CO2 ανά χιλιόμετρο, περίπου 20 γραμμάρια λιγότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο! Η έρευνα έγινε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και δείχνει πως η κάθε ευρωπαϊκή χώρα έχει γίνει καθαρότερη σε σχέση με το 2012, μιας και τα νέα αυτοκίνητα της εκπέμπουν λιγότερο CO2 σε σχέση με το 2012.

Η αιτία της μείωσης των εκπομπών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό οργανισμό είναι η οικονομική κρίση. Η δημοτικότητα των μικρών, αποδοτικών αυτοκινήτων κάνουν τη διαφορά (με μέσο όρο βάρους κάτω των 1300 κιλών), ενώ στην Ευρώπη, η χωρητικότητα του κινητήρα των νέων αυτοκινήτων σε κυβικά εκατοστά που πωλήθηκαν το 2007 μειώθηκε κατά 6,7%, κάνοντας σαφές πως ο Ευρωπαίος καταναλωτής πλέον αγοράζει αυτοκίνητα με λιγότερα κυβικά. Σε αυτό βέβαια συμβάλουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες εφαρμόζοντας το downsizing, προσφέρουν στους καταναλωτές αυτοκίνητα με μικρότερους κινητήρες (κυρίως turbo), που αποδίδουν περισσότερα άλογα, καταναλώνοντας λιγότερο καύσιμο. Περισσότερες λεπτομέρειες της έρευνας μπορείς να βρεις σε αυτό το PDF.

ΠηγήEuropa.eu

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...