Με οβάλ μάσκα το νέο Mazda MX-5

Σχετικά άρθρα

mazda mx-5 2015 rendering

Η Mazda γιορτάζει τα 25τα γενέθλια του MX-5 με τη νέα γενιά να παρουσιάζεται τον Φεβρουάριο του 2015 στην έκθεση του Σικάγο. Αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Alfa Romeo και σύμφωνα με το Αυστραλιανό Motoring ο σχεδιασμός του μοντέλου θα υιοθετεί τη Kodo σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας, έχοντας ωστόσο μια οβάλ μάσκα, σήμα κατατεθέν της πρώτης γενιάς του MX-5.

Το νέο μοντέλο θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το προηγούμενο με τις σχεδιαστικές γραμμές του νέου MX-5 να είναι απλές, με το καπό να είναι μακρύ και την εισαγωγή στη μάσκα να βρίσκεται χαμηλά.  Μαζί με τις διαστάσεις, θα μεγαλώσει και το μεταξόνιο κάτι που σημαίνει πως οι προσφερόμενοι χώροι στο εσωτερικό θα αυξηθούν επίσης. Παρότι τις αυξημένες διαστάσεις, το βάρος του νέου MX-5 θα ανέρχεται κοντά στα 1.000 κιλά.

Τέλος, όσον αφορά τους κινητήρες που θα κινούν το MX-5, η Mazda δεν ετοιμάζει ιδιαίτερες εκπλήξεις. Φημολογείται πως το μικρό roadster θα κινείται από έναν 1.5 λίτρου Skyactiv ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό είτε με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αργότερα, και με δεδομένο πως η παρουσίαση της επόμενης γενιάς Skyactiv κινητήρων της εταιρίας θα συμβεί εντός του κύκλου ζωής του MX-5, δεν αποκλείεται η γκάμα να εμπλουτιστεί με κάποιον ολοκαίνουριο κινητήρα. Αλλά αποκλείεται η περίπτωση turbo αλλά και wankel.

Να θυμίσω πως το νέο MX-5 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το μικρό roadster της Alfa Romeo (Duetto, 2C ή όπως αλλιώς ονομαστεί). Και τα δύο αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στην Χιροσίμα της Ιαπωνίας αλλά θα διαθέτουν διαφορετικό σχεδιασμό, στήσιμο και κινητήρες. Τα κοινά στοιχεία των δύο αυτοκινήτων (το 40% αυτών), εκτός από το σασί, θα είναι οι δύο άξονες, ο χώρος του κινητήρα, το μπροστά διάφραγμα και το παρμπρίζ.

[Πηγή: Motoring | Rendering Photos: X-Tomi Design]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr