Maldonado: Πιο γρήγορος ο Massa από τον Bottas

Σχετικά άρθρα

Bottas-Massa

Μία από τις θετικές εκπλήξεις της φετινής σεζόν είναι ο Valtteri Bottas. Ο οδηγός τής Williams, μετά από 5 αγώνες, βρίσκεται στην 7η θέση τής βαθμολογίας, έχοντας 34 βαθμούς, έναντι 12 που έχει  ο Felipe Massa, ο οποίος είναι 5 θέσεις κάτω. Σε αγώνες και κατατακτήριες, το σκορ υπέρ τού Bottas είναι 3-2 (4-2 στις κατατακτήριες, μετά από το Μονακό, αλλά ο Massa δεν πήρε μέρος στο Q2), έχοντας τερματίσει δύο φορές στην 5η θέση, ενώ πάντα βρίσκεται μέσα στη βαθμολογούμενη 10άδα. Αντιθέτως, η καλύτερη θέση τού Massa είναι η 7η, αν και είναι σωστό να πούμε ότι, στην Αυστραλία, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ούτε έναν γύρο.

Γνώμη για το ποιος από τους δύο είναι ταχύτερος οδηγός μέσα στην πίστα εξέφρασε ο Pastor Maldonado, υποστηρίζοντας ότι ο Βραζιλιάνος είναι πιο γρήγορος από τον Φινλανδό και δικαιολογεί τους σχεδόν 3 φορές λιγότερους βαθμούς του χρησιμοποιώντας τον παράγονται τύχη· ατυχία για να είμαι πιο σωστός.

Δε νομίζω ότι ο Bottas είναι πολύ σκληρός αντίπαλος. Πιστεύω ότι ο Felipe έχει ότι είναι ανώτερος από αυτόν, απλά είναι πιο άτυχος. Δεν μπορείς πάντα ν’ αναλύσεις το αποτέλεσμα. Στον πρώτο αγώνα, ο Felipe βγήκε εκτός. Σ’ έναν άλλο, χρειάστηκαν 5 λεπτά για να του αλλάξουν ελαστικά. Είναι λάθος να μην κοιτάμε πιο βαθιά, παρά μόνο το αποτέλεσμα.

Σίγουρα, ο Bottas είναι ένας γρήγορος κι επαγγελματίας οδηγός αγώνων και αξίζει να βρίσκεται στη Formula 1. Αλλά, δεν πιστεύω ότι είναι πιο γρήγορος από τον Felipe. Ο Felipe έχει δείξει ότι είναι γρήγορος, συνεπής και πολύ έμπειρος, όπως ήταν στη Ferrari και τώρα στη Williams, η οποία έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι, λόγω του κινητήρα από τη Mercedes.

ΠηγήTotalRace

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...