H Ford παρουσιάζει νέο σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό υποπολλαπλασιασμό [w/video]

Σχετικά άρθρα

005-ford-adaptive-steering-1

Η Ford θα βγάλει στην αγορά μία νέα γενιά τεχνολογίας για το σύστημα διεύθυνσης η οποία αυξάνει την ευκολία ελιγμών σε χαμηλές ταχύτητες και περιορισμένους χώρους, ενώ σε υψηλότερες ταχύτητες, η νέα τεχνολογία προάγει την ευελιξία και οδηγική απόλαυση.

Το Adaptive Steering μεταβάλλει το λόγο υποπολλαπλασιασμού μεταξύ των ενεργειών του οδηγού στο τιμόνι – αριθμός περιστροφών – και της γωνίας διεύθυνσης των εμπρός τροχών. Στα παραδοσιακά μοντέλα, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού είναι σταθερός. Με το νέο Adaptive Steering της Ford, ο λόγος υποπολλαπλασιασμού μεταβάλλεται συνεχώς σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος, βελτιστοποιώντας την κατευθυντικότητα σε όλες τις συνθήκες.

Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως κατά την είσοδο σε χώρο στάθμευσης ή σε ελιγμούς σε περιορισμένους χώρους, το νέο σύστημα αυξάνει την ευελιξία και την ευκολία στριψίματος καθώς οι τροχοί στρίβουν περισσότερο με λιγότερη περιστροφή του τιμονιού.

Στις ταχύτητες του αυτοκινητόδρομου, το σύστημα βελτιστοποιεί περαιτέρω την απόκριση του τιμονιού, επιτρέποντας στο όχημα να αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού. Με το Adaptive steering, ο οδηγός θα βιώνει μεγαλύτερη άνεση και οδηγική απόλαυση.

Το σύστημα της Ford χρησιμοποιεί έναν ενεργοποιητή που ελέγχεται με ακρίβεια και τοποθετείται μέσα στο τιμόνι ενώ δεν απαιτεί την οποιαδήποτε αλλαγή στο παραδοσιακό σύστημα διεύθυνσης ενός οχήματος. Ο ενεργοποιητής – ένας ηλεκτρικός μηχανισμός και ένα σύστημα γραναζιών – μπορεί να ‘προσθέσει ή να αφαιρέσει’ ποσοστό των εντολών του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία σε όλες τις ταχύτητες, ανεξαρτήτως διαστάσεων ή κατηγορίας οχήματος.

Το Adaptive Steering θα διατίθεται σε επιλεγμένα οχήματα από τις αρχές της επόμενης χρονιάς. Το σύστημα εξελίχθηκε για παραγωγή από τη Ford σε συνεργασία με την εταιρίαTakata, κορυφαίο προμηθευτή συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας οχημάτων και εταίρο της Ford στο πλαίσιο Aligned Business Framework.

Ο Raj Nair, Ford group vice president, Global Product Development δήλωσε:

Πρώτο και κύριο, όλα τα μοντέλα της Ford Motor Company υπόσχονται μία εξαιρετική οδηγική εμπειρία. Αυτή η νέα τεχνολογία στο σύστημα διεύθυνσης αυξάνει την ευκολία ελιγμών και την οδηγική απόλαυση σε οποιοδήποτε όχημα.

https://www.youtube.com/watch?v=AGdDA2sqzIY

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...