Test Drive: Δοκιμάζουμε τη Toyota Corolla 1,4 D-4D

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή”]

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_25

48 χρόνια κυκλοφορίας, 11 γενιές μοντέλων, 40+ εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως, ένα όνομα Corolla. Αυτά την καθιστούν το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο που κατασκεύασαν οι Ιάπωνες, αλλά και γενικά τα ανθρώπινα χέρια, με την Toyota να “χρωστάει” πολλά στην εικόνα που έχει σήμερα σε αυτό το μοντέλο. Τα τρία ουσιαστικά που την χαρακτηρίζουν και όλοι πίνουν νερό στο όνομα τους: ποιότητα, αντοχή, αξιοπιστία. Αλλά επειδή ξέρω τι λες από μέσα σου, παρά τον κυκεώνα των ανακλήσεων που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο ιαπωνικός κολοσσός, οι δείκτες ικανοποίησης πελατών και αξιοπιστίας από παγκοσμίου βεληνεκούς και αδιαμφισβήτητης αξιοπιστίας οργανισμούς, αποδεικνύουν το προφανές.

Στο μισό αιώνα ζωής της άλλαξε, προσαρμοζόμενη κάθε φορά στις απαιτήσεις της εποχής. Πολλές φορές έθεσε τους δικούς της κανόνες, καθιστώντας την ουσιαστικά το αυτοκίνητο που ικανοποιεί πλήρως έναν πελάτη που χρειάζεται ένα μεταφορικό μέσο το οποίο θα καλύψει και με το παραπάνω όλες τις ανάγκες του. Για να καταλάβεις την επιτυχία της, τα περίπου 5 λεπτά που θα χρειαστείς να διαβάσεις αυτό το κείμενο, 10 άνθρωποι κάπου στον κόσμο θα έχουν γίνει κάτοχοι μιας νέας Corolla, ενώ το 2013 πούλησε πάνω από 1,1 εκατ. οχήματα!!

Από τη προηγούμενη, όμως, γενιά η ευρωπαϊκή της καριέρα άρχισε να φθίνει, εξαιτίας του διαχωρισμού των μοντέλων και της εισόδου νέου ονόματος για το hatchback μοντέλο της, το Auris, το οποίο έχει επωμιστεί το βάρος των μαζικών πωλήσεων. Αυτό δε σημαίνει ότι η ιαπωνική εταιρία έχει παραμελήσει τη Corolla, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα με την τελευταία γενιά της, που είχαμε για δοκιμή.

Στα συν

  • Κατανάλωση
  • Πρακτικότητα/ευχρηστία
  • Ποιότητα εσωτερικού
  • Άνεση και στιβαρό πάτημα στην άσφαλτο
  • Εξοπλισμός
  • Φρένα

Στα μείον

  • Σχεδιασμός εσωτερικού
  • Επιδόσεις

[/nextpage]

[nextpage title=”Το αυτοκίνητο” ]

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_55

Παρουσιάστηκε πριν περίπου ένα χρόνο, λίγες ώρες μετά την αμερικάνικη έκδοση, με την εμπορική καριέρα στην Ελλάδα να ξεκινάει λίγο πριν το κλείσιμο του χρόνου. Με την στρατηγική επιλογή της Toyota να διαχωρίσει το hatchback και station wagon Auris από την sedan Corolla, ακολούθησε και η διαφορετική τους προσέγγιση στο σχεδιασμό, δίνοντας έτσι στο κάθε μοντέλο το δικό του χαρακτήρα.

Κακά τα ψέμματα κανένας δεν είχε τη Corolla ως πρότυπο καλαισθησίας, και η τελευταία γενιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχει όμως κάποια στοιχεία που σίγουρα “ερεθίζουν” λίγο περισσότερο το μάτι και το σύνολο της δεν είναι παντελώς αδιάφορο. Προσωπικά, μάλιστα, μπορώ να πω ότι είναι ίσως η πιο τολμηρή και όμορφη γενιά του ιαπωνικού sedan, αν και η σχεδίαση του αμερικάνικου μοντέλου είναι σαφώς ομορφότερη.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_29

Ο επικεφαλής σχεδιασμού ήταν ο Shinichi Yasui και το αποτέλεσμα που βγήκε από το σχεδιαστικό κέντρο φωνάζει Toyota, μόνο που αυτή τη φορά έχει προστεθεί και μια πιο upmarket αισθητική. Καταρχήν το αποτέλεσμα είναι άκρως αποτελεσματικό καθώς ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι μόλις Cd 0,274, μικρότερος κατά 0,02 σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Το νούμερο αυτό επιτεύχθηκε, εκτός από τον μελετημένο σχεδιασμό του αμαξώματος και με την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει και κάτω από αυτό, με νέες ποδιές και καλύμματα στο πάτωμα του Corolla.

Το εμπρός μέρος δεν ακολουθεί πιστά την νέα εταιρική ταυτότητα, που είδαμε στο Auris, αλλά αποτελεί μια παραλλαγή της. H χρωμιωμένη μάσκα εκτείνεται μέσα στα μεγάλα φωτιστικά σώματα (που διαθέτουν στάνταρ LED ημέρας) δημιουργώντας ένα σώμα φτάνοντας ουσιαστικά μέχρι τα φτερά. Ο προφυλακτήρας διαθέτει κάθετες και έντονες γραμμές, χαρίζοντας του παραδόξως ένα πιο δυναμικό αποτέλεσμα.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_39 Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_33

Προχωρώντας προς τα πίσω ο σχεδιασμός γίνεται πιο συντηρητικός και συμβατικός, έχοντας υιοθετηθεί πιο απαλές και καθαρές γραμμές. Το προφίλ του αμαξώματος και μέχρι τη μεσαία κολόνα θυμίζει πολύ Auris, ενώ το τελείωμα της ουράς είναι πιο ανασηκωμένο και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα ενώνονται μέσω μιας χρωμιωμένης φάσας, ενώ όμορφο και κάτι διαφορετικό δίνει η κυρτότητα του πίσω κρυστάλλου.

Οικογενειακό αυτοκίνητο χωρίς μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις δε λογίζεται. Έτσι, το μήκος της νέας Corolla έχει φτάσει τα 4.620 χλστ., το πλάτος 1,775 χλστ, και το ύψος 1.460 χλστ. Αυτό σημαίνει ότι είναι μακρύτερη κατά 80 χλστ., 15 χλστ. πιο πλατιά και 5 χλστ. κοντύτερη, που σε σύγκριση με το αντίστοιχο μοντέλο 25 χρόνια πίσω, το μήκος της έχει αυξηθεί πάνω από 40 πόντους, ήτοι 10%. Παρότι μεγάλωσε, το βάρος του δε ακολούθησε την ανιούσα, καθώς έστω και για μόλις 6 κιλά είναι ελαφρύτερο από αυτό της προηγούμενης γενιάς, φτάνοντας πλέον τα 1.300 κιλά.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_31

Αυξητική τάση έχει και το μεταξόνιο, το οποίο έχει κερδίσει 100 χλστ. φτάνοντας συνολικά τα 2.700 χλστ., κάτι που οι πίσω επιβάτες θα το εκτιμήσουν δεόντως! Τέλος, sedan χωρίς χώρο αποσκευών δεν νοείται, έτσι αυτός φτάνει τα 452 λίτρα, με τη πόρτα να δημιουργεί μεγάλο άνοιγμα για φόρτωση μεγάλων αντικειμένων, αν και το κατώφλι του μου φάνηκε κάπως ψηλό για τα δεδομένα της οικογενειακής κατηγορίας.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_20

Κλείνοντας τα του αυτοκινήτου, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την ασφάλεια που προσφέρει στους επιβάτες, όπου σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP, έχει λάβει πέντε αστέρια, αποσπώντας εξαιρετική βαθμολογία για τους επιβάτες και τα παιδιά, σκοράροντας 94% και 82& αντίστοιχα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κινητήρας” ]

Το κινητήριο σύνολο που ήταν εφοδιασμένο το αυτοκίνητο δοκιμής ήταν το γνώριμο από την επαφή μας με το Yaris, το πετρελαιοκίνητο μοτέρ 1,4-λίτρων D-4D, αφού αυτό επιτάσσει η αγορά. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας πετρελαίου 1.364 κ.εκ με κωδική ονομασία 1ND-TV, διαθέτει μονό εκκεντροφόρο, φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου -Diesel Particulate Filter (DPF), άμεσο ψεκασμό common rail και κοινή γραμμή τροφοδοσίας, με την σχέση συμπίεσης να φτάνει το 16:1. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα η ονομαστική του ισχύ να είναι 90 άλογα στις 3.800 σ.α.λ και μέγιστη ροπή τα 205 Nm σταθερή από τις 1.800 έως 2.800 σ.α.λ., ο οποίος συνδυάζεται με ένα καλό 6-τάχυτο κιβώτιο.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_17

Αν και τα diesel δεν είναι προσανατολισμένα για επιδόσεις που βάζουν φωτιά, τα 11,6 δευτ. που χρειάζεται για το καθιερωμένο 0-100 χλμ/ώρα κρίνεται αξιοπρεπέστατο, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στη καθημερινή χρήση όντας αρκετά σπιρτόζικο, μόλις ξεπεράσει το εκνευριστικό lag κάτω από τις 1.600 σ.α.λ. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 180 χλμ/ώρα και οι εκπομπές CO2 στα 99 γρ/χλμ που σημαίνει ότι πως εξαιρείται από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, προσθέτοντας ακόμα ένα θετικό στοιχείο στην υποψήφιο οικογενειάρχη για να το επιλέξει.

[/nextpage]

[nextpage title=”Το εσωτερικό” ]

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_06

Μπαίνοντας στη καμπίνα, το περιβάλλον είναι γνώριμο καθώς όλη η κονσόλα έχει περάσει αυτούσια από το Auris, κάτι που μόνο συν προσθέτει στην γενική εικόνα της Corolla.

Έχουν χρησιμοποιηθεί εξαιρετικής ποιότητας υλικά, τέτοια που σχεδόν καμία σχέση δεν έχουν με ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα από την Toyota, σε θέμα πολυτέλειας και αφής. Η ποιότητα τους συνεχίζει να είναι υψηλή, και θυμίζουν πολύ αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο Lexus CT200h, ενώ με μικρό ρίσκο θα τα χαρακτήριζα πολυτελέστερα ακόμα και από αυτά του Prius που είναι αρκετά ακριβότερο. Το τιμόνι είναι επενδυμένο με απαλό δέρμα Nappa κορυφαίας ποιότητας με μονή ραφή τύπου baseball. Η πάνω επιφάνεια του ταμπλό και οι πλευρικές επιφάνειες της επένδυσης των πορτών έχουν μαλακό σαγρέ φινίρισμα και οι εσωτερικές κολόνες να είναι επενδυμένες με ύφασμα. Το δέσιμο του φάνηκε εξαιρετικά στιβαρό, αντιδρώντας σαν ένα σώμα, με παντελή απουσία τριγμών.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_05

Το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο με αρκετά τεχνολογικά hi-tech gadgets, αλλά εκεί που πάσχει είναι ο σχεδιασμός του, καθώς κρίνεται κάπως μουντός και παλιομοδίτικος. Στη κεντρική κονσόλα δεσπόζει η μεγάλη οθόνη αφής των 6,1 ιντσών του συστήματος Touch & Gο, που προβάλλει πληροφορίες για το ηχοσύστημα, για την πλοήγηση, για το κλιματισμό, γενικές ρυθμίσεις κ.α.. Είναι πολύ κάθετα τοποθετημένη, κάτι που δε το έχουμε συνηθίσει να το αντικρίζουμε εν έτη 2014 και αντανακλά έντονα το φως εμποδίζοντας με αρκετές φορές να δω τις πληροφορίες της οθόνης. Ο σχεδιασμός της στερείται φαντασίας και απευθύνεται σε ένα πιο συντηρητικό κοινό, διαθέτοντας πολλές ασύμμετρες γωνίες χωρίς όμως κάποια συνοχή. Η μονοτονία προσπαθεί να σπάσει με το τριάκτινο τιμόνι σε συνδυασμό με τα ασημί σατινέ πλαίσια των οργάνων και των αεραγωγών, τη κεντρική κονσόλα, το διακοσμητικό πλαίσιο του τούνελ μετάδοσης, και ηχοσυστήματος και τις επενδύσεις των θυρών.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_08

Οι διακόπτες είναι εύκολα «προσβάσιμοι», ενώ η θέση οδήγησης είναι χαμηλά τοποθετημένη και πραγματικά άψογη για οικογενειακό αυτοκίνητο. Όλα τα χειριστήρια και τους διακόπτες “αποστηθίζονται” εύκολα, που αν είχες ήδη κάποιο παλιότερο Toyota θα τους βρίσκεις με κλειστά μάτια, όντας ιδιαίτερα εργονομικό και πρακτικό. Η μόνη εργονομική παραφωνία είναι το γνωστό και μη εξαιρετέα ψηφιακό ρολόι που βρίσκεται πολύ μακριά από το βλέμμα του οδηγού και ουσιαστικά έχει μεταφερθεί προς τον συνοδηγό.

Η ορατότητα προς τα εμπρός είναι απροβλημάτιστη, με τις κολόνες να μη κρύβουν ζωτικής σημασίας γωνίες, ενώ σε αντίθεση με το Auris και προς τα πίσω η ορατότητα είναι πολύ καλή απαλλάσσοντας όποιο άγχος για το παρκάρισμα, αν και το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με κάμερα οπισθοπορείας.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_14

Οι θήκες για μικροαντικείμενα είναι ικανοποιητικές και περισσότερες από το παρελθόν, ενώ η ευρυχωρία του κορυφαία και δεν στερείται άνεσης. Μπορεί να ικανοποιήσει εύκολα μια τυπική ελληνική οικογένεια, με τον οδηγό/συνοδηγό να έχουν την αίσθηση ότι κάθονται σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Για τους πίσω ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι το σχεδόν απόλυτα επίπεδο δάπεδο, βολεύοντας έτσι το μεσαίο επιβάτη, ο οποίος δε θα νιώσει σε καμία περίπτωση μειονεκτικά, ενώ τέλος τα καθίσματα έχουν πολύ μαλακή επένδυση, όντας ξεκούραστα ακόμα και μετά από πολύωρη οδήγηση. Ο διαθέσιμος χώρος για τα γόνατα για όλους τους επιβάτες είναι αρκετός ακόμα και για υψηλού αναστήματος σωματότυπους.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_22

Κατά γενική ομολογία, οι χώροι του Corolla είναι από τους καλύτερους της κατηγορίας χαρίζοντας ελευθερία κινήσεων στους επιβάτες, με το εσωτερικό του να κρίνεται σοβαρό και προσεγμένο, ενώ και η ηχομόνωση βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και δεν αφήνει να περάσουν στη καμπίνα οι ενοχλητικοί θόρυβοι του πετρελαιοκινητήρα και του περιβάλλοντος. Οι μόνες διαφορές του ταμπλό σε σχέση με το Auris εντοπίζονται στην καλυμμένη θήκη για μικροαντικείμενα στη βάση της κεντρικής κονσόλας, τις πιο έντονες άκρες της κονσόλας και στις επενδύσεις στις πόρτες.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τιμή/εξοπλισμός” ]

Η βασική έκδοση Life Eco ξεκινά από τα €18.360, ενώ η έκδοση δοκιμής μας ήταν η μεσαία Active Plus Eco και κοστίζει €20.200, με τις συγκεκριμένες τιμές να μην περιλαμβάνουν κάποιο όφελος απόσυρσης ή προσφοράς, ούτε το μεταλλικό χρώμα που χρεώνεται από €100 έως €600, αναλόγως την επιλογή.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_07

Ο εξοπλισμός είναι υπερπλούσιος και περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά της ενεργητικής ασφάλειας συμβάλλουν στην αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων. Μεταξύ αυτών είναι ABS με EBD, Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC), Traction Control (TRC), Hill-start Assist Control (HAC) και λειτουργία προειδοποίησης φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

Για την παθητική ασφάλεια των επιβατών, αναλαμβάνουν οι 7 αερόσακοι, οδηγού/συνοδηγού, προστασίας γονάτων, πλευρικοί και οροφής. Ακόμα διαθέτει ζάντες αλουμινίου 15″ ιντσών με ελαστικά 195/65, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, πίσω υποβραχιόνιο, σύστημα Toyota Touch το οποίο περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη αφής 6,1″ και ενσωματώνει σύστημα πλοήγησης πλήρους χάρτη με online λειτουργία τοπικής αναζήτησης, live δελτίο κυκλοφορίας, προειδοποίηση μόνιμων καμερών ασφαλείας και αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος. Επίσης, συνδέεται με τη στάνταρ κάμερα οπισθοπορείας για το παρκάρισμα, αλλά και παρέχει τη δυνατότητα αποστολής/λήψης SMS στην οθόνη, απεικόνιση φωτογραφικών βασισμένη σε USB και πολλές άλλες επιλογές, χειριστήρια ηχοσυστήματος, τηλεφώνου και φωνητικής αναγνώρισης στο τιμόνι, καθώς και σύνδεση με bluetooth, διζωνικό αυτόματο σύστημα κλιματισμού και έγχρωμη οθόνη πληροφοριών LCD, σύστημα προειδοποίησης της πίεσης των πλαστικών, προβολείς ομίχλης, δερμάτινο τιμόνι, σύστημα start/stop, ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέφτες, κ.α.

[/nextpage]

[nextpage title=”Στο δρόμο” ]

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_26
Ο κύριος προορισμός των μηχανικών εξέλιξης της Toyota για την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου είναι η άνεση και τα καταφέρνει στο καλύτερο βαθμό. Δεν είναι η πιο διασκεδαστική και ενθουσιώδης εμπειρία που θα έχεις, αλλά σίγουρα θα είναι από τις πιο άνετες και ξεκούραστες μετακινήσεις που μπορείς να βρεις σε αυτά τα χρήματα. Σε συνδυασμό δε, με την εξαιρετική οικονομία καυσίμου (μη ξεχνάς και τα μηδενικά τέλη), η Corolla σα πακέτο είναι ένα εξαιρετικά δυνατό χαρτί για να το αγνοήσει ο οικογενειάρχης.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_51

Η οδηγική αίσθηση και οδική συμπεριφορά του είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τη κύλιση του να είναι αθόρυβη. Η ανάρτηση της νέας Corolla βασίζεται σε αυτή του προηγούμενου μοντέλου, όλα όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη έχουν επανασχεδιαστεί με στόχο τη μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ ταυτόχρονα έχουν κρατήσει το βάρος χαμηλά, παρά την αύξηση των διαστάσεων.

Στην ανάρτηση έχει επιλεγεί η κλασική συνταγή με γόνατα McPherson με ψαλίδια βάσης και πίσω διαθέτει ημιάκαμπτο άξονα. Είναι απόλυτα σταθερό, στιβαρό και ακριβές στις ευθείες ανεξαρτήτως της ένδειξης των χλμ/ώρα στο κοντέρ, ενώ σε γρήγορες καμπές αλλά και κλειστές στροφές εμπνέει ασφάλεια και μεγάλη εμπιστοσύνη, χωρίς να πλέει ανησυχητικά. Σε ήρεμες μετακινήσεις θα απολαύσεις την απόσβεση των αμορτισέρ, που “σιδερώνουν” τον δρόμο, αλλά αν θελήσεις να κινηθείς πιο επιθετικά οι κλίσεις είναι αισθητές, χωρίς όμως να επηρεάζεται η ελκτική πρόσφυση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσεις σπορ συμπεριφορά από το αυτοκίνητο μιας και δεν έχει σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό. Παρόλα αυτά, είναι κλασικά ουδέτερο και υποστρέψει ελεγχόμενα (με απενεργοποιημένο ESP), με τη διαφορά σε σχέση με το Auris να γίνεται εμφανής, με το τελευταίο να έχει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_31

Η θέση οδήγησης επιτέλους είναι πολύ καλή και άνετη, καθώς φιλοξένησε με άνεση το μεγάλο ύψος μου και μαζί με το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση, που είναι κατά 8% γρηγορότερο σε απόκριση σε σύγκριση με το προκάτοχο του, προσπαθούν για μια καλύτερη εμπειρία, χωρίς απαραίτητα να το πετυχαίνουν στο έπακρο. Είναι αρκετά σφιχτό αλλά η πληροφόρηση του μέτρια και όταν σπάσει η πρόσφυση θα ελαφρώσει αρκετά. Το πλαίσιο όμως δείχνει στιβαρό και ανταποκρίθηκε στο επιθετικό στυλ οδήγησης μου.

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_47

Όπως προείπα, η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση του είναι αρκετά ικανοποιητικές. Ο ήχος του κινητήρα γίνεται ενοχλητικός μόνο όταν τον πιέσεις αδικαιολόγητα πολύ με τη βελόνα να δείχνει πάνω από 4.000 σ.α.λ. Ο 1.400άρης κινητήρας έχει πλούσια ροπή, με γεμάτη καμπύλη, κάτι που κάνει την μικρή ιπποδύναμη των 90 ίππων να μην ενοχλεί. Μέσα στη πόλη είναι αρκετά εύστροφος και πρόθυμος στις εντολές του γκαζιού, όταν ξυπνήσει το turbo από τις 1.700 σ.α.λ. και μέχρι σχεδόν τις 4.000 σ.α.λ. Η λειτουργία του είναι πολιτισμένη, με απουσία κραδασμών, με την έλλειψη δύναμης να φανεί μόνο σε κάποιο ταξίδι σου, με πλήρες φορτίο που θεωρητικά το αυτοκίνητο θα ξεπερνάει τα 1.500 κιλά.

Η αίσθηση του επιλογέα του 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου είναι επιτέλους σωστή, με καλή ακρίβεια και εξαιρετική κλιμάκωση. Η μακριά έκτη σχέση χαμηλώνει τη κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο, καίγοντας περίπου 4,8 λίτρα/100 χλμ με ταχύτητες μέχρι 130 χλμ/ώρα. Η οικονομία που προσφέρει ο 1.4 D-4D γίνεται εύκολα αντιληπτή, καθώς στα 900 συνολικά χλμ που έγραψα η μέση μικτή κατανάλωση δεν ξεπέρασε ποτέ τα 5,6 λίτρα/100 χλμ, με τα 55 λίτρα να αρκούν και με το παραπάνω να καλύψουν αυτήν την απόσταση.

Τέλος, πολύ δυνατά είναι και τα φρένα του αφού εξοπλίζεται με δίσκους σε όλους τους τροχούς (οι εμπρός αεριζόμενοι), με γραμμική αίσθηση από το πεντάλ.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κλείνοντας” ]

Test_Drive_RToyota_Corolla_D4D_04

Ο ανταγωνισμός της Corolla είναι μεγάλος και βρίσκει απέναντι της δυνατά χαρτιά. Η ενδέκατη γενιά του μοντέλου της Toyota έχει σίγουρα τα καλύτερα προσόντα, όντας πολύ ποιοτική και οικονομική, συνεχίζοντας τη βαριά παράδοση της. Τικάρει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο προσιτό οικογενειακό αυτοκίνητο, με τη χαμηλή κατανάλωση, τα μικρά έξοδα συντήρηση, την 6ετή εγγύηση και τέλος η βαρύτητα του σήματος Toyota να αποτελεί ένα από τις καλύτερες επιλογές.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φωτογραφίες” ]

[/nextpage]

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
<h5>Στα συν:</h5>Κατανάλωση, Πρακτικότητα/ευχρηστία, Ποιότητα εσωτερικού, Άνεση και στιβαρό πάτημα στην άσφαλτο, Εξοπλισμός, Φρένα <hr /> <h5>Στα μείον:</h5> Σχεδιασμός εσωτερικού, Επιδόσεις Test Drive: Δοκιμάζουμε τη Toyota Corolla 1,4 D-4D
Autoblog.gr