197108

Στην έκθεση του Πεκίνου η Bugatti παρουσίασε την πέμπτη και προτελευταία, ειδική Veyron Grand Sport της Σειράς Legends. Το όνομα της Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess, αποτίοντας φόρο τιμής στην Type 18 “Black Bess”, το πρώτο supesport αυτοκίνητό της, το οποίο φορούσε έναν 5,0-λιτρων κινητήρα απόδοσης 100 ίππων, επιτρέποντας του να έχει τελική ταχύτητα 161 χλμ/ώρα. Έτρεξε στα χέρια του ιδρυτή της εταιρίας, Ettore Bugatti, σε αρκετούς αγώνες, κερδίζοντας την ανάβαση του Mont Ventoux το 1912.

Η Bugatti ετοίμασε αυτό το εξαιρετικό promo video του αυτοκινήτου, το οποίο θα βγει σε μόλις 3 μονάδες στην αγορά με κόστος 2,15 εκατ. ευρώ, με το carbon σώμα της να είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα με χρυσαφί λεπτομέρειες.

Στο εσωτερικό υπάρχουν μπεζ δερμάτινες επενδύσεις, κόκκινο δερμάτινο τιμόνι, κόκκινες ζώνες ασφαλείας, δερμάτινα και ξύλινα διακοσμητικά, με τα πάνελ των θυρών να διαθέτουν το Type 18 “Black Bess”, και το Morane Saulnier Type H, το αεροπλάνο που άνηκε στον Roland Garros, ο οποίος ήταν ένας από τους επτά ανθρώπους που είχαν αγοράσει μια Black Bess.