Οι μεγάλες ομάδες θέλουν να μειώσουν τον χρόνο δοκιμών τις Παρασκευές

Σχετικά άρθρα

Mercedes Monaco 2014

Οι συζητήσεις που αφορούν τη μείωση κόστους της Formula 1 φαίνεται να διχάζουν τις “πλούσιες” και τις “φτωχές” ομάδες. Φήμες που κυκλοφόρησαν στον Καναδά κάνουν λόγο για μία μόνο περίοδο δοκιμών τις Παρασκευές, από το 2015 και μετά. Αυτή η πρόταση φαίνεται εκ πρώτης όψεως να μειώνει τα έξοδα των ομάδων, όπως εξηγεί ο Paddy Lowe.

Νομίζω ότι η λογική προτείνει να μειωθεί ο χρόνος εργασίας στα μονοθέσια, κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων. Έτσι θα μειωθούν τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούνται και κυρίως ο αριθμός κινητήρων, οι οποίοι αποτελούν ένα πολύ σημαντικό έξοδο για όλες τις ομάδες.

Αυτό είναι το γενικό πλάνο. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, καθώς έχουμε έναν ολόκληρο μήνα για να δούμε τις λεπτομέρειες και να το εγκρίνουμε. Αν οι μικρότερες ομάδες θεωρούν πως δεν θα μειώσουν έτσι τα έξοδά τους, τότε θα το ξανασυζητήσουμε.

GP Spanien 2013

Οι μικρότερες ομάδες σίγουρα δεν θέλουν κάτι τέτοιο, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο Gianpaolo Dal’ara της Sauber πιστεύει πως ο χρόνος στη πίστα είναι πολύτιμος για τις “φτωχότερες” ομάδες, κυρίως επειδή οι εξομοιωτές τους δεν είναι τόσο σύγχρονοι όσο αυτοί των μεγάλων ομάδων. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Force India όμως, Andrew Green, λέει τον πραγματικό λόγο που χρειάζονται δύο περίοδοι δοκιμών τις Παρασκευές:

Για εμάς τα FP1 ήταν πάντα μια ευκαιρία να τοποθετήσουμε νέο αίμα πίσω από το τιμόνι των μονοθεσίων μας. Αυτό μας δίνει έσοδα τα οποία δεν μπορούμε να χάσουμε, γιατί θα επηρεαστούν και οι τεχνικές μας ικανότητες. Βλέποντάς το έτσι, δεν νομίζω πως γλιτώνουμε χρήματα.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...