Οι περιορισμοί στους κανονισμούς σπρώχνουν το Newey μακρυά από τη F1

Σχετικά άρθρα

Canadian F1 Grand Prix - Race

Μόλις χθες διαβάσαμε για την ανανέωση της συνεργασίας του κορυφαίου αεροδυναμιστή, Adrian Newey, με τη Red Bull Technology. Η λιτή ανακοίνωση άφηνε ερωτηματικά γύρω από το ρόλο του Βρετανού στην ομάδα Formula 1 και πλέον, ο ίδιος επιβεβαίωσε πως θα απομακρυνθεί σταδιακά από αυτή.

Οι όλο και περισσότεροι περιορισμοί στους κανονισμούς, στερούν από το Newey την ευχαρίστηση που έπαιρνε από την ενασχόλησή του με το σπορ και πλέον θέλει να ασχοληθεί με νέα πρότζεκτ, όπου οι ελευθερίες θα είναι μεγαλύτερες. Για τη φετινή χρονιά θα μείνει πλήρως προσηλωμένος στο ρόλο του στην ομάδα της F1, ενώ θα εποπτεύσει και το μονοθέσιο του 2015, λειτουργώντας παράλληλα ως μέντορας για τους νέους ανθρώπους που θα βρεθούν στη Red Bull.

Αισθάνομαι, για να είμαι ειλικρινής, ότι οι ισχύοντες κανονισμοί είναι πολύ περιοριστικοί, κάτι που είναι κρίμα. Είναι δύσκολο να βρεθούν νέες περιοχές για να εξερευνήσεις, εξαιτίας της αυστηρότητας (στους κανονισμούς). Ταυτόχρονα, θα ήθελα να δω αν μπορώ να εφαρμόσω την ικανότητά μου -όποια και αν είναι αυτή- σε άλλους τομείς.

Θα έχω πλήρη συμμετοχή με την ομάδα (Formula 1) κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών. Κατά την περίοδο αυτή, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει η δομή στο μέλλον και στη συνέχεια, εφόσον έχω εμπλακεί πλήρως στα νέα έργα, θα κάνω ένα βήμα πίσω και θα αναλάβω ένα περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο, και αν θέλετε, την καθοδήγηση μερικών από τους συναδέλφους μου μηχανικούς. Αν έχουν απορίες ή θα ήθελαν τις συμβουλές μου, τότε θα είμαι διαθέσιμος να τους τις δώσω.

Έχω αγαπήσει την καριέρα που είχα, αλλά πιστεύω ότι χρειάζονται κάποιες νέες προκλήσεις και ερεθίσματα. Είπα ότι δεν θέλω να περάσω όλη την καριέρα μου αποκλειστικά στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τώρα ήρθε η ώρα να δούμε μερικά διαφορετικά πράγματα.

F1 Grand Prix of Monaco - Race

Ο Βρετανός έχει κάνει γνωστό το ενδιαφέρον του γύρω από τον αγώνα γιοτ, Americas Cup. Όμως, παρά τη σταδιακή αυτή απομάκρυνση από τη Formula 1, δεν αποκλείει επιστροφή στο σπορ στο μέλλον, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

Είναι αρκετά πιθανό (να επιστρέψω). Έχω φτάσει στο στάδιο της καριέρας μου, όπου θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω και άλλες προκλήσεις, όποιες κι αν είναι αυτές, και να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου σε διαφορετικά πράγματα.

Είναι μια φρέσκια ​​διέγερση, αλλά όλα αυτά τα πράγματα είναι παροδικά.

Είμαι 55 χρονών και δεν είμαι έτοιμος για την παραλία ακόμα. Θα το κάνω αυτό για κάποιο καιρό και θα δούμε τι θα συμβεί μετά.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν πολλές φήμες γύρω από προσέγγιση του Βρετανού από την ομάδα της Ferrari, η οποία βρίσκεται σε δύσκολη αγωνιστική θέση τα τελευταία χρόνια. Ανεπίσημες επαφές έγιναν, όμως ο Newey τονίζει πως δεν θέλει να αφήσει τη Red Bull για κάποιον άλλο προορισμό.

Ειπώθηκαν πολλά για τη Ferrari. Η ουσία είναι ότι βρίσκομαι στη Red Bull λίγο-πολύ από την αρχή, συμμετέχοντας σε πολύ κεντρικό ρόλο στην ομάδα και στο πώς αυτή έχει εξελιχθεί.

Οπότε, το να φύγεις, θα το αισθάνεσαι σαν να φεύγεις μακρυά από τη γυναίκα σου.

Ο 55χρονος Newey έχει κατακτήσει 10 τίτλους στη μεγάλη του καριέρα στη Formula 1. Ξεκινώντας από την Haas Lola το 1986, το πρώτο του δημιούργημα ήταν η March 881 του 1988, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για λογαριασμό μεγάλων ομάδων, όπως οι Williams και McLaren, πριν πάρει μεταγραφή στη Red Bull το 2006 και την οδηγήσει σε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών.

[Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull]

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...