Alonso: Κάποτε ελπίζω να τρέξω στο LeMans

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRIA F1/2014

Ο Fernando Alonso έχει δηλώσει πως δεν σκοπεύει να φύγει από την Formula 1 πριν κατακτήσει έναν τρίτο τίτλο. Μετά που θα το επιτύχει -αν λέω εγώ- θεωρεί μεγάλο επίτευγμα να καταφέρει να κερδίσει και στο LeMans.

Μια νίκη στον 24-ωρο αγώνα του LeMans σημαίνει πολλά για κάθε οδηγό. Ελπίζω πως κάποτε θα αγωνιστώ και εκεί. 100% θα αγωνιστώ, έτσι νομίζω, αλλά πρέπει πρώτα να τελειώσω με την F1.

Ο αγώνας στο LeMans απαιτεί δοκιμές, προπόνηση και αφοσίωση. Είμαι άνθρωπος που αν αποφασίσει να κάνει κάτι θα το κάνει 100%. Δεν κάνω μισές δουλειές. Οπότε πρώτα θα δοκιμάσω μερικά ακόμη χρόνια στην F1, να προσπαθήσω να κερδίσω πρωταθλήματα και να βοηθήσω τη Ferrari, μετά όμως, δεν είμαι άνθρωπος που κάθομαι στον καναπέ.

Στους αγώνες αντοχής δεν έχεις πρόβλημα αν είσαι λίγο μεγαλύτερος. Αυτές είναι οι προθέσεις μου. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές με τον Montezemolo για το LeMans. Χάρηκε πολύ με τη νίκη της 458 των Fisichella και Bruni φέτος, και ξέρω ότι το σκέφτεται να επιστρέψει με μεγάλο αυτοκίνητο. Δεν είναι κάτι άμεσο όμως, γιατί τώρα πρέπει να κερδίσουμε στην F1.

GP AUSTRIA F1/2014

Φέτος η Ferrari έχει απογοητεύσει για άλλη μια χρονιά τους οπαδούς της, με την Mercedes να μην φαίνεται ικανή να χάσει κανέναν απροβλημάτιστο αγώνα. Ο Ισπανός θεωρεί πως το υπόλοιπο του πρωταθλήματος θα χρησιμοποιηθεί από την Ferrari για δοκιμές για την επόμενη χρονιά:

Αυτή τη χρονιά δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας. Η Mercedes έχει κυριαρχήσει με μεγάλη διαφορά και το γνωρίζουμε. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποιες από τις αδυναμίες μας. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις Παρασκευές για δοκιμές νέων εξαρτημάτων και μάλλον να χρησιμοποιήσουμε το υπόλοιπο πρωτάθλημα για να προετοιμαστούμε καλύτερα (για το 2015).

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...