Top 10: Οι μεγαλύτερες ανακλήσεις όλων των εποχών

Σχετικά άρθρα

recall

Η GM φέτος έχει ανακαλέσει φέτος περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα μέσα από 44 ανακλήσεις, αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την μεγαλύτερη ανάκληση που έχει ανακοινώσει ποτέ αυτοκινητοβιομηχανία. Επίσης μπορεί η GM μέσα στους πρώτους 6 μήνες του 2014 έχει χάσει λόγω ανακλήσεων 1,7 δισ. δολάρια, αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει πληρώσει ο Αμερικανικός κολοσσός τα τελευταία χρόνια. Ας δούμε τις δέκα μεγαλύτερες ανακλήσεις (σε αριθμό αυτοκινήτων), με την Ford, την GM και την Toyota να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

1. Ford – 21 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Το 1980, η Ford ανακοίνωσε πως ανακαλεί 21 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τους δρόμους του κόσμου, λόγω πιθανής βλάβης του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Το πρόβλημα εντοπιζόταν στο κιβώτιο το οποίο μπορούσε να μπει σε θέση “P” ενώ κάποιος έκανε όπισθεν. 6.000 ατυχήματα αναγνωρίστηκαν λόγω του προβλήματος αυτού, με 100 άτομα να χάνουν τη ζωή τους.

2. Ford – 7,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Η Μπλε οβάλ εταιρία το 1996, ανακάλεσε 7,9 εκατομμύρια οχήματα ώστε να αλλάξει τη μίζα, στην οποία ένα βραχυκύκλωμα στην υποδοχή, ήταν αιτία να προκληθεί φωτιά.

3. Toyota – 7 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Επτά εκατομμύρια Vitz, Yaris και Corolla ανακάλεσε το 2012 η Toyota λόγω μιας πιθανής δυσλειτουργίας των ηλεκτρικών παραθύρων.

4. Toyota – 6,76 εκατομμύρια οχήματα

Τον περασμένο Απρίλιο, η Toyota ανακοίνωσε την ανάκληση 6,76 εκατ. αυτοκινήτων. Η ανάκληση αφορά κάποια ελαττώματα αναφορικά με τα καλώδια που συνδέονται με τους αερόσακους, τις μίζες, το σύστημα διεύθυνσης και το μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ.

5. General Motors – 6,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Περίπου 12 μοντέλα της GM κατασκευασμένα μεταξύ του 1960 και του 1970 ανακλήθηκαν λόγω προβλήματος αυθόρμητης επιτάχυνσης. Από την ανάκληση αυτή επηρεάστηκαν 6,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

6. General Motors – 5,8 εκατ. αυτοκίνητα

Το 1970 η GM ανακαλεί 5,8 εκατ. αυτοκίνητά της τα οποία είχαν ελάττωμα στο μπράτσο της ανάρτησης. Αυτό θα μπορούσε να χαλαρώσει, με τον οδηγό να να χάνει τον έλεγχο του οχήματος.

7. Ford – 4,5 εκατομμύρια οχήματα

Το όχι και τόσο μακρινό 2005, 5,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Ford ανακλήθηκαν εξαιτίας της δυσλειτουργίας στο σύστημα cruise control, με το ενδεχόμενο φωτιάς να ήταν μεγάλο.

8. Ford – 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Ένα πρόβλημα στη πορπή των ζωνών ασφαλείας, οι οποίες απελευθέρωναν αυτόματα τη ζώνη, ήταν ο λόγος που η Ford ανακάλεσε το 1972 4 εκατ. οχήματά της.

9. Toyota – 3,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα

Στα τέλη του 2009, η Toyota ανακάλεσε 3,8 αυτοκίνητα επειδή αυτά εξοπλιζόταν με προβληματικά πατάκια, τα οποία έκαναν το πεντάλ του γκαζιού να μείνει βυθισμένο στο πάτωμα.

10. General Motors, Volkswagen και Honda – 3,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα η κάθε μια

Η GM ανακάλεσε 3,7 αυτοκίνητά της επειδή το πλαίσιο τους δεν άντεχε χτυπήματα από πέτρες, με την VW το 1972 να ανακαλεί και αυτή 3,7 εκατ. αυτοκίνητα εξαιτίας μιας χαλαρής βίδας ενός υαλοκαθαριστήρα, κάνοντας τον να μην λειτουργεί σωστά. Το 1995 η Honda ανακαλεί και αυτή 3,7 εκατ. αυτοκίνητα, επειδή η ζώνη ασφαλείας δεν έσφιγγε σωστά.

 

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...