Ecclestone: Έχουμε πολλούς περιττούς κανόνες

Σχετικά άρθρα

Bernie-Ecclestone-Getty Images

Πριν κάποιους μήνες 4 ομάδες έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, για να τον πείσουν να επισπεύσει το πολυαναμενόμενο όριο κόστους (budget cap). Ο Bernie Ecclestone όμως, έδειξε τα δόντια του στις μικρές ομάδες, αφού ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα οικονομικά των ομάδων που έχουν πρόβλημα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανησυχία του μήπως μειωθούν τα μονοθέσια, ο Βρετανός απάντησε.

Θα χαιρόμουν κιόλας. Είναι σαν παιχνίδι Πόκερ. Δεν ξέρεις τους υπόλοιπους παίχτες. Δεν θα έπρεπε να παίζουν, δεν θα έπρεπε να είναι καν σε αυτή την επιχείρηση, από τη στιγμή που δεν το σηκώνουν οικονομικά.

ahead of the Austrian Formula One Grand Prix at Red Bull Ring on June 19, 2014 in Spielberg, Austria.

Εκτός από τον ήχο τον μονοθεσίων, ο 83-χρονος τα έβαλε και με τους κριτές του αγώνα της Αυστρίας, οι οποίοι τιμωρούσαν όσους πιλότους έβγαιναν εκτός πίστας, στη στροφή 8.

Έχουμε τόσους πολλούς περιττούς κανόνες. “Όταν ένας οδηγός περνάει τη λευκή γραμμή, ποινή”. Αυτό είναι λάθος. Οι οδηγοί θέλουν να αγωνιστούν, οπότε αφήστε τους να το κάνουν. Οι κριτές θα έπρεπε να είναι κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο μέχρι να εξετάσουν τυχών παραβάσεις, μετά τον αγώνα, όχι κατά τη διάρκεια αυτού.

Όσον αφορά την κυριαρχία της Mercedes φέτος, ο Ecclestone δεν ανησυχεί, αρκεί φυσικά να υπάρχουν μάχες ανάμεσα σε Rosberg και Hamilton.

Πολλές φορές είχαμε μια ομάδα να κυριαρχεί. Από τη στιγμή που οι δύο πιλότοι της ομάδας ανταγωνίζονται σωστά ο ένας τον άλλον, δεν υπάρχει πρόβλημα.

[Photo Copyright: Getty Images]

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα