Επίσημο: Ford Edge 2015

Σχετικά άρθρα

2015 Ford Edge

Η Ford παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Edge το οποίο θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του -για πρώτη φορά και στην Ευρώπη- από τις αρχές του 2015. Το νέο Edge σχεδιάστηκε από την αρχή με γνώμονα το σπορ στυλ και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας που επικρατούν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Υψηλών προδιαγραφών, ποιοτικό, τεχνολογικά προηγμένο και ευρύχωρο SUV, υιοθετώντας τετράθυρη, πενταθέσια διάταξη, το νέο Edge θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη Β. Αμερική στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θα ακολουθήσουν η Ευρώπη, Ν. Αμερική και Ασία Ειρηνικού μέσα στο 2015.

2015 Ford Edge

Εξοπλίζεται με αρκετά συστήματα όπως το Adaptive Steering, που μεταβάλλει συνεχώς το λόγο υποπολλαπλασιασμού σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος βελτιστοποιώντας την απόκριση διεύθυνσης σε όλες τις συνθήκες, αλλά και τις τεχνολογίες Active Noise Cancellation και Front Split View Camera.Επίσης στο νέο Edge συναντάμε τα Ηands-Free Tailgate SYNC 2, το Adaptive Cruise Control με Collision Mitigation και Forward Alert, το Βελτιωμένο Active Park Assist με Perpendicular Parking και Cross Traffic Alert, Inflatable Rear Seatbelts, Intelligent All Wheel Drive με Torque Vectoring Control και Curve Control, Active City Stop, Blind Spot Information System, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition και θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα

Εξωτερικά διαθέτει χρωμιωμένη μάσκα, λεπτούς και ανάγλυφους εμπρός προβολείς LED, και πίσω φώτα LED σε τρισδιάστατο σχήμα λεπίδας και ζάντες 20″ ενώ στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί καλύτερης ποιότητας υλικά, με την Ford να το σχεδίασε με τέτοιο τρόπο που να μειώνει την οπτική ασυνέχεια των γραμμών.

2015 Ford Edge

Η πίσω ανάρτηση του είναι Integral-link, με τους θορύβους στο εσωτερικό της καμπίνας να έχουν ελαχιστοποιηθεί με τη χρήση ηχομονωτικών κρυστάλλων, ενώ τα ελαστικά του Edge είναι ειδικά επιλεγμένα για μείωση των θορύβων.

Στην Ευρώπη, η Ford θα προσφέρει με το Edge δύο εκδόσεις του 2.0 DuratorqTDCidiesel της:

  • Μία έκδοση 180PSπου αποδίδει ροπή 400 Nm και προβλεπόμενες εκπομπές CO2 149 g/km, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
  • Μία έκδοση 210 PSπου αποδίδει ροπή 450 Nm και προβλεπόμενες εκπομπές 159 g/kmCO2, με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShift και χειριστήρια στο τιμόνι.

2015 Ford Edge

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στο δελτίο τύπου που ακολουθεί.

https://www.youtube.com/watch?v=MvXaDwqIzIw

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Η FordΠαρουσιάζει το Κομψό και Ευρύχωρο Νέο Edge. ΤoΠιο Προηγμένο SUVτης Fordθα Λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2015

  • Η Fordπαρουσιάζει το νέο Edge, επιβεβαιώνοντας ότι το χαρισματικό, ευρύχωρο και κομψό SUVθα κυκλοφορήσει του χρόνου στην Ευρώπη
  • Το τεχνολογικά προηγμένο Edgeθα είναι η ναυαρχίδα της γκάμας SUVτης Fordστην Ευρώπη, που ήδη περιλαμβάνει το Kugaκαι το νέο EcoSport
  • Το νέο Edgeπροσφέρει τεχνολογία AdaptiveSteering για ομαλή και ακριβή απόκριση, ενώ σηματοδοτεί το ντεμπούτο του συστήματος AdaptiveNoiseCancellation της Ford στην Ευρώπη και της τεχνολογίας FrontSplitViewCamera
  • Η σπορ σχεδίαση συνδυάζεται με υψηλή αισθητική, ποιότητα υλικών και προηγμένη φιλοσοφία αμαξώματος και πλαισίου για βελτιωμένη οδική συμπεριφορά


ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, 25 Ιουνίου, 2014 – Η FordMotorCompanyπαρουσίασε σήμερα το νέο FordEdge, ένα hightech, υψηλών προδιαγραφών SUV που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το 2015.

Το νέο Edgeσχεδιάστηκε εξ αρχής με γνώμονα το σπορ στυλ και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας που επικρατούν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Το Edgeμε προηγμένες νέες τεχνολογίες θα αποτελέσει το τρίτο κεφάλαιο του σχεδίου επέκτασης της γκάμας SUVτης Ford για την Ευρώπη – πλαισιώνοντας το νέο μεσαίο KugaSUVκαι το νέο μικρό EcoSportSUV.

«Αξιοποιούμε τη φιλοσοφία μας OneFordγια να προσφέρουμε μία ευρύτερη γκάμα προϊόντων στους πελάτες μας στην Ευρώπη. Φέτος, έχουμε ήδη λανσάρει το EcoSport, το νέο Mondeoκαι το Focus,» δήλωσε ο StephenOdell, president, FordΕυρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. «Του χρόνου, θα λανσάρουμε το νέο Edge, τη νέα Mustangγια πρώτη φορά στην Ευρώπη – καθώς και τη νέα σειρά Vignale.»

Το Edgeλανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη Β. Αμερική το 2007, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του παραδοσιακού SUVστο χώρο της βιομηχανίας και ιδρύοντας την κατηγορία ‘crossoverSUV’. Σήμερα, το Edgeείναι σταθερά best-sellerστην κατηγορία του στη Β. Αμερική – επιτυγχάνοντας ρεκόρ πωλήσεων το 2013 – και διατίθεται σε επίλεκτες αγορές της Ν. Αμερικής, Ρωσίας και Ανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Με το νέο Edge, η Fordεισέρχεται σε μία νέα κατηγορία στην Ευρώπη, προσφέροντας στους πελάτες ένα υψηλών προδιαγραφών, ποιοτικό, τεχνολογικά προηγμένο και ευρύχωρο SUV. Υιοθετώντας τετράθυρη, πενταθέσια διάταξη και το DNAοδηγικής απόλαυσης Ford, το νέο Edgeθα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη Β. Αμερική στις αρχές της επόμενης χρονιάς και θα ακολουθήσουν η Ευρώπη, Ν. Αμερική και Ασία Ειρηνικού μέσα στο 2015.

«Το νέο Edgeθα προσφέρει περισσότερο χώρο για επιβάτες από ανταγωνιστικά μεγάλα SUVπου κοστίζουν πολύ περισσότερο. Το στυλ, το επίπεδο άνεσης και οι τεχνολογίες ασφάλειας του Edgeσυναγωνίζονται premiumΕυρωπαϊκά μοντέλα» δήλωσε ο RoelantdeWaard, vicepresident, Marketing, Sales & Service, FordΕυρώπης.

Προηγμένη τεχνολογία

Το νέο Edgeθα περιλαμβάνει AdaptiveSteering, για ευκολότερους ελιγμούς και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και θα λανσάρει στην Ευρώπη τις τεχνολογίες ActiveNoiseCancellationκαι FrontSplitViewCamera.

Το AdaptiveSteeringμεταβάλλει συνεχώς το λόγο υποπολλαπλασιασμού σύμφωνα με την ταχύτητα του οχήματος βελτιστοποιώντας την απόκριση διεύθυνσης σε όλες τις συνθήκες. Στις χαμηλότερες ταχύτητες, όπως στο παρκάρισμα ή σε ελιγμούς σε στενούς χώρους, το νέο σύστημα κάνει το όχημα πιο ευέλικτο και διευκολύνει το στρίψιμο. Στον αυτοκινητόδρομο, επιτρέπει στο Edgeνα αντιδρά πιο ομαλά και με ακρίβεια στις εντολές του οδηγού.

Το σύστημα ActiveNoiseCancellationτης Ford χρησιμοποιεί τρία μικρόφωνα στην καμπίνα και παράγει ηχητικά κύματα αντίθετης φάσης μέσω του ηχοσυστήματος που αναβαθμίζουν τόσο τον ήχο του κινητήρα όσο και το περιβάλλον της καμπίνας. Η τεχνολογία FrontSplitViewCameraδιευκολύνει το όχημα να διασχίσει μία διασταύρωση ή να παρκάρει σε χώρους με περιορισμένη ορατότητα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ένα σύστημα κάμερας 180 μοιρών εγκατεστημένο στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. Το Edgeδιαθέτει επίσης ειδικά σχεδιασμένους αεραγωγούς στο πλάι του αυτοκινήτου που δημιουργούν ένα είδος ‘αεροκουρτίνας’, για βελτίωση της αεροδυναμικής στις υψηλές ταχύτητες.
Μεταξύ των άλλων τεχνολογικών του νέου Edgeπεριλαμβάνονται:

  • Hands-Free Tailgate
  • SYNC 2, τοπροηγμένοσύστημασυνδεσιμότηταςκαιφωνητικούελέγχουτηςFord
  • Adaptive Cruise Control με Collision Mitigation και Forward Alert
  • ΒελτιωμένοActive Park Assistμε Perpendicular Parking και Cross Traffic Alert
  • Inflatable Rear Seatbelts
  • Intelligent All Wheel Driveμε Torque Vectoring Control και Curve Control
  • Active City Stop
  • Blind Spot Information System
  • Lane Keeping Aid
  • Traffic Sign Recognition
  • Θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα

Δυναμική σχεδίαση, ποιότητα και συμπεριφορά

Η ποιότητα υλικών και η αισθητική ήταν στο επίκεντρο της εξέλιξης. Σε όλο το αυτοκίνητο, η σχεδιαστική φιλοσοφία υλοποιείται με τρόπο που μειώνει την οπτική ασυνέχεια των γραμμών. Η ομάδα μελέτησε και τις παραμικρές λεπτομέρειες, όπως η σύνδεση των εμπρός θυρών με το ταμπλό οργάνων, απλουστεύοντας τα σημεία ‘συγχώνευσης’ και μειώνοντας τα όποια προβλήματα ευθυγράμμισης.

Το νέο Edgeδιαθέτει χαρισματική, εξωτερική σχεδίαση με περίοπτη χρωμιωμένη μάσκα, λεπτούς και ανάγλυφους εμπρός προβολείς LED, και πίσω φώτα LEDσε τρισδιάστατο σχήμα λεπίδας. Οιπροτεταμένοιθόλοιτροχώνφιλοξενούναλουμινένιουςτροχούς 20-ιντσών.

Μία προηγμένη δομή αμαξώματος και το σύστημα ανάρτησης απορροφά και αμβλύνει τις ανωμαλίες του δρόμου και το θόρυβο χωρίς θυσίες στην οδική συμπεριφορά, προσφέροντας μία οδηγική εμπειρία που ικανοποιεί απόλυτα τις προσδοκίες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση Integral-link διασφαλίζει άριστη δυναμική συμπεριφορά. Ατσάλια υψηλής αντοχής διαμορφώνουν μία ανθεκτική δομή αμαξώματος που συμβάλλει στην αξιόπιστη οδική συμπεριφορά και την άμεση απόκριση. Οι θόρυβοι στην καμπίνα έχουν ελαχιστοποιηθεί με τη χρήση ηχομονωτικών κρυστάλλων, ενώ τα ελαστικά του Edgeείναι ειδικά επιλεγμένα για μείωση των θορύβων.
Στην Ευρώπη, η Fordθα προσφέρει με το Edgeδύο εκδόσεις του 2.0 DuratorqTDCidiesel της:

  • Μία έκδοση 180PSπου αποδίδει ροπή 400 Nmκαι προβλεπόμενες εκπομπές CO2 149 g/km, με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο
  • Μία έκδοση 210 PSπου αποδίδει ροπή 450 Nmκαι προβλεπόμενες εκπομπές 159 g/kmCO2, με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο PowerShiftκαι χειριστήρια στο τιμόνι (paddle)

Ανερχόμενη κατηγορία

Με τον ερχομό του FordEdge, η Fordπροσφέρει μία ολοκληρωμένη γκάμα οχημάτων που ικανοποιούν την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ford, η Ευρωπαϊκή κατηγορία οχημάτων SUVαυξήθηκε σε 21% από 10% στο διάστημα μεταξύ 2008 και 2013. Οι πωλήσεις του νέου KugaSUV, που λανσαρίστηκε το 2012, αυξήθηκαν κατά 38% μέσα σε ένα χρόνο το πρώτο πεντάμηνο του 2014 και η Fordέχει ήδη λάβει πάνω από 16.000 παραγγελίες για το νέο EcoSportSUVπου βρίσκεται στις εκθέσεις των εμπόρων.

«Προσφέρουμε ένα πραγματικά προηγμένο τεχνολογικά SUVπου μπορεί να ικανοποιεί και να υπερβαίνει τις προσδοκίες αυτής της ακμάζουσας αγοράς και μαζί με το νέο Kugaκαι το νέο EcoSportσυνθέτουν μία ολοκληρωμένη οικογένεια SUV,» δήλωσε ο deWaard. «τα τελευταία χρόνια, έχουμε παρατηρήσει μία εντυπωσιακή μεταστροφή των πελατών προς τα SUV σε όλο τον κόσμο. Η στιγμή είναι κατάλληλη για ένα μεγαλύτερο, πιο αναβαθμισμένο SUVστην κορυφή της γκάμας μας στην Ευρώπη.»

Η FordΣτοχεύει στο Μεγαλύτερο Μερίδιο της Ευρωπαϊκής Αγοράς SUVπου συνεχώς Αυξάνεται καθώς το Προηγμένο Νέο Edge Επεκτείνει την Ευρωπαϊκή Γκάμα

  • Η Fordστοχεύει να αποσπάσει μεγαλύτερο μερίδιο στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV, με το λανσάρισμα του ευρύχωρου και κομψού νέου FordEdgeτο 2015 που θα επεκτείνει την Ευρωπαϊκή γκάμα SUVτης εταιρίας
  • Σύμφωνα με στοιχεία της Ford, το ποσοστό της κατηγορίας SUVστο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικού αυτοκινήτου υπερδιπλασιάστηκε στο 21% το 2013 από 10% που ήταν το 2008
  • Οι πωλήσεις του νέου KugaSUV, που λανσαρίστηκε το 2012, αυξήθηκαν κατά 38% μέσα σε ένα χρόνο στο πρώτο πεντάμηνο του 2014
  • Η Fordφέτος λανσάρισε το νέο EcoSportSUV– και μέχρι το 2018 προβλέπει να πουλά τρεις φορές περισσότερα SUVστην Ευρώπη από όσο σήμερα

ΚΟΛΩΝΙΑ, Γερμανία, 25 Ιουνίου, 2014– Το στυλάτο, νέο FordEdgeSUVθα βοηθήσει τη FordMotorCompanyνα εκπληρώσει τους στόχους της σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία SUVπου έχει διπλασιαστεί την τελευταία πενταετία.

Η Fordαποκάλυψε σήμερα για πρώτη φορά την έκδοση παραγωγής του ευρύχωρου και κομψού μεγάλου SUV της, του νέου FordEdge, που θα κυκλοφορήσει το 2015. Το νέο μοντέλο επεκτείνει την οικογένεια SUV για την Ευρώπη πλαισιώνοντας στο μεσαίο SUVFordKugaκαι το νέο μικρό SUVEcoSport.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ford, το ποσοστό της κατηγορίας SUVεπί του συνόλου της Ευρωπαϊκής αγοράς επιβατικού αυτοκινήτου υπερδιπλασιάστηκε στο 21% από 10%, μεταξύ 2008 και 2013. Το πρώτο τετράμηνο του 2014, το μερίδιο SUVαυξήθηκε επιπλέον στο 22,5% και η Fordεκτιμά ότι η κατηγορία αυτή στην Ευρώπη θα παρουσιάσει και νέα σημαντική αύξηση.

«Τα παγκόσμια SUVτης Ford– μεσαίο, μικρό και μεγάλο – οδηγούν την ανάπτυξη της εταιρίας σε βασικές αγορές σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η BarbSamardzich, chiefoperatingofficer, FordΕυρώπης. «Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να λανσάρουμε ένα μεγαλύτερο, υψηλών προδιαγραφών SUVστην κορυφή της γκάμας Fordεδώ στην Ευρώπη.»

Οι πωλήσεις του νέου Kugaστην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 38% μέσα σε ένα χρόνο στο πρώτο πεντάμηνο του 2014 φτάνοντας τις 39.700 μονάδες, και το 500.000ό Ευρωπαϊκό Kugaπρόσφατα πέρασε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας*.

Σχεδόν όλα τα νέα Kugaπου πουλήθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του 2014 εφοδιάζονταν με FordSYNC, και τώρα η Fordλανσάρει στο Kuga το SYNC2 με φωνητικό έλεγχο και AppLink – μία τεχνολογία που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν φωνητικά εφαρμογές όπως η κορυφαία υπηρεσία music-streamingSpotify.

Τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Fordαποκάλυψαν υψηλή ζήτηση για πολλές προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού του Kuga: το 60% διέθετε τεχνολογία ActiveParkAssistπου βοηθά τους οδηγούς στο παράλληλο παρκάρισμα, και το 55% εφοδιαζόταν με σύστημα IntelligentAll-WheelDriveτης Ford.

«Οι πελάτες έχουν ενστερνιστεί πολλές από αυτές τις τεχνολογίες που ήδη προσφέρονται από τα νέο KugaSmartUtilityVehicle» πρόσθεσε ο deWaard. «Πάνω από το 80% των πελατών του νέου Kugaαγοράζει κορυφαία μοντέλα Titanium, κάτι που υποδηλώνει σημαντικές ευκαιρίες αύξησης για ένα SUV υψηλότερων προδιαγραφών.»

Το νέο EcoSportSUVτης Fordβρίσκεται ήδη στις περισσότερες Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ οι φετινές παραγγελίες υπερβαίνουν τις 16.000 μονάδες. Στη Νότια Αμερική, το EcoSportέχει πετύχει μερίδιο κατηγορίας 37% και είναι το SUVμε τις καλύτερες πωλήσεις στη Βραζιλία.

Βασισμένο στην παγκόσμια πλατφόρμα CDτης Ford, το νέο Edgeεξελίχθηκε από την αρχή σύμφωνα με την τάση των καταναλωτών παγκόσμια υπέρ των SUVκαι τις επιθυμίες τους σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Το Edgeέχει συμβάλλει στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας του κλασικού SUVστις ΗΠΑ και σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων το 2013 έχει ενισχύσει τη θέση του σαν best-sellerτης κατηγορίας.

«Τα επόμενα πέντε χρόνια σχεδιάζουμε να ξεπεράσουμε την ανάπτυξη της βιομηχανίας και να υπερτριπλασιάσουμε τις πωλήσεις των SUVμας εδώ στην Ευρώπη» σχολίασε ο deWaard. «Περισσότεροι πελάτες από ποτέ αγοράζουν Kuga, έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες για το EcoSport, και με τον ερχομό του Edgeθα διαθέτουμε μία ολοκληρωμένη οικογένεια SUV με πρωτοποριακή σχεδίαση, αξιοσημείωτες τεχνολογίες, ευφυή χαρακτηριστικά και ουσιαστικές ικανότητες.»

[/learn_more]

ΠηγήFord

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...