Σκληρή μάχη με τη Williams αναμένει ο Mallya

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Race Day - Spielberg, Austria

Force India και Williams μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. Τα σημάδια από τις χειμερινές δοκιμές ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την ομάδα του Grove, η οποία κατάφερε επιτέλους στην Αυστρία να κάνει το τέλειο Σαββατοκύριακο. Από την άλλη, ο Vijay Mallya φρόντισε να κρατήσει τους κινητήρες της Mercedes, να υπογράψει συμβόλαια με δυο ταλαντούχους οδηγούς και να κρατήσει τους μηχανικούς που έκαναν τόσο καλή δουλειά πέρσι, πάνω στην VJM06. Έτσι, ήταν σίγουρος πως η ομάδα του θα πάλευε φέτος για τις μπροστά θέσεις.

Μετά από οκτώ Grands Prix, οι δυο ομάδες βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, με τη Force India να είναι μόλις 2 βαθμούς μπροστά από τη Williams, ενώ απειλούν την τρίτη Ferrari και είναι πάνω από την ιστορική McLaren. Όμως, η χρονιά έχει πολύ ψωμί ακόμη μπροστά της και ο Mallya περιμένει μεγάλη μάχη ανάμεσά τους.

Από τις δοκιμές κιόλας, η Williams έδειξε ότι είναι πολύ ανταγωνιστική φέτος, ενώ έχει και το πακέτο ισχύος Mercedes. Υπήρξαν γρήγοροι στις κατατακτήριες, αλλά δεν ήταν τόσο καλοί σε ρυθμό αγώνα. Αλλά στην Αυστρία έδειξαν και τα δύο και ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να κυλήσουν όλα ομαλά για αυτούς.

Έτσι, πρόκειται να είναι ένας σοβαρός ανταγωνιστής. (Το Σάββατο) Ήμουν αρκετά ανήσυχος με τη Williams, που εκκινούσε με τα δύο μονοθέσια στην πρώτη σειρά και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει περισσότερους πόντους από εμάς και να μας περάσουν στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Ευτυχώς, πήραμε κι εμείς μερικούς βαθμούς και ελαχιστοποιήσαμε τις απώλειες και γι ‘αυτό εξακολουθούμε να διατηρούμε την τέταρτη θέση, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά και πρόκειται να είναι μια σκληρή μάχη στη συνέχεια.

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Race Day - Spielberg, Austria

Πλέον, ο Mallya θεωρεί πως η ομάδα του δεν έχει δικαίωμα να πηγαίνει καλά μόνο στις πίστες που της ταιριάζουν, εάν όντως θέλει να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες. Οπότε, θα πρέπει να είναι δυνατή και στο Silverstone, που απαιτεί καλή αεροδυναμική ισορροπία από τα μονοθέσια και όχι πρωτίστως δύναμη από τον κινητήρα.

Πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα σοβαρά και να κάνουμε το καλύτερό μας. Πάνε οι ημέρες όπου μπορούσαμε να πούμε ότι ορισμένες πίστες μας ταιριάζουν και ορισμένες πίστες δεν μας ταιριάζουν. Αν θέλουμε να τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, θα πρέπει να αποδώσουμε καλά σε όλες τις πίστες.

Φυσικά, συναισθηματικά το Silverstone είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Έτσι, αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εκεί, όλη η ομάδα θα είναι ευχαριστημένη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων πίσω στο εργοστάσιο, που δεν βρίσκονται απαραίτητα σε όλους τους αγώνες. Έτσι, το Silverstone είναι σημαντικό και από αυτή την άποψη.

[Photo Copyrights: Force India]

ΠηγήCrash

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα