Whiting: Ο Lauda δε γνωρίζει από θέματα ασφαλείας στις πίστες

Σχετικά άρθρα

Charlie_Whiting-FIA1

Ο Niki Lauda, μετά τον αγώνα στη πίστα του Silverstone, είπε τη γνώμη του για την υπερβολική ώρα που άργησε η επανεκκίνηση του αγώνα μετά το ατύχημα του Kimi Raikkonen. Ο Charlie Whiting δεν άργησε να δώσει την απάντησή του, λέγοντας πως ο μη-εκτελεστικός Πρόεδρος της Mercedes δεν έχει ιδέα από θέματα ασφαλείας.

Ο Niki απέδειξε ότι δεν γνωρίζει από ασφάλεια στην πίστα και τα σχόλιά του δεν ήταν και πολύ χρήσιμα. Είναι γελοίο να λες ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσει άλλο μονοθέσιο στο ίδιο σημείο. Αν ένα μονοθέσιο μπορεί, τότε σίγουρα μπορεί και κάποιο ακόμα.

Με την ίδια λογική, τότε και το ατύχημα του Felipe Massa στην Ουγγαρία το 2009 είναι απίθανο να ξανασυμβεί, έχοντας ένα ελατήριο να χτυπάει στο κεφάλι έναν άλλο οδηγό. (Σκεπτόμενοι) με αυτόν τον τρόπο δεν θα είχαμε την αναβαθμισμένη προστασία στο τζάμι του κράνους που έχουμε τώρα.

Kimi Raikkonen

Παρότι ο υπεύθυνος ασφαλείας των αγώνων συμφωνεί με τον Lauda, ότι ο Raikkonen έπρεπε να προσέχει περισσότερο ξαναμπαίνοντας στην πίστα, θεωρεί πως οι άνθρωποι του Silverstone δεν έχουν κάνει κανένα κατασκευαστικό λάθος.

Ο Kimi βγήκε άθικτος από το μονοθέσιο, το οποίο μας αποδεικνύει πόσο ασφαλή έχουν γίνει τα μονοθέσια τα τελευταία χρόνια. Έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός μπαίνοντας στη πίστα.

Είναι αδύνατο να φέρεις το έδαφος με το γρασίδι στο ίδιο ύψος με την άσφαλτο ή τα κερμπ, αυτό είναι πρόβλημα σε κάθε πίστα. Οι οδηγοί στο μέλλον θα έπρεπε να επιστρέφουν στη πίστα με πιο λογική ταχύτητα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...

Επίσημο: Η Formula 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα των 24 αγώνων για το 2025

Αρκετά νωρίς φέτος, η Formula 1 αποκάλυψε το ημερολόγιο για τη σεζόν του 2025, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA να εγκρίνει...