Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις της Williams

Σχετικά άρθρα

Williams_AE

Το τμήμα Advanced Engineering της Williams απέκτησε νέο σπίτι, πλάι στο εργοστάσιο της ομάδας Formula 1 στο Grove. Η Williams επένδυσε 8 εκατομμύρια λίρες τα τελευταία δύο χρόνια, με την εγκατάσταση να αποτελεί κορυφή ανάμεσα σε αυτές για έρευνα και ανάπτυξη. Η μονάδα διαθέτει το δικό της εργαστήριο, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 250 μηχανικούς, ενώ διαθέτει και μια σειρά εμπιστευτικών χώρων, όπου μπορούν να επεξεργαστούν οι άνθρωποι της τα project με απόλυτη μυστικότητα, πράγμα ζωτικής σημασίας δεδομένης της φύσης της πελατειακής βάσης του τμήματος Advanced Engineering.

Ο στόχος της Williams Advanced Engineering είναι απλός: να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και την ταχεία ανάπτυξη των δεξιοτήτων που ακονίζονται στη Formula 1, για την παροχή τεχνολογικών λύσεων αιχμής για την αυτοκινητοβιομηχανία, το μηχανοκίνητο αθλητισμό, τις μεταφορές και την ενέργεια. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παροχή ενεργειακά αποδοτικών επιδόσεων για τους πελάτες της και το κάνει αυτό βασιζόμενη σε τέσσερις βασικούς τομείς: τα υβριδικά συστήματα ισχύος και ηλεκτρονικών, τη δυναμική, τα προηγμένα υλικά ελαφρού βάρους και την εξελιγμένη αεροδυναμική.

Η τεχνογνωσία αυτή σε ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, ξεκίνησε για πρώτη φορά με την υβριδοποίηση των αυτοκινήτων της Formula 1 το 2009, με την Williams να είναι η μόνη ομάδα που ανέπτυξε τις δικές της υβριδικές τεχνολογίες εξ ολοκλήρου στο εργοστάσιό της.

Το τμήμα Advanced Engineering μπορεί να βρήκε μόλις τώρα το χώρο του, όμως λειτουργεί με επιτυχία από το 2011 σημειώνοντας κέρδη, έχοντας εμπλακεί στο project του Jaguar C-X75, έχοντας συνεργαστεί με τη Nissan, ενώ θα είναι και ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών του νεοσύστατου πρωταθλήματος Formula E.

Παρόντες στα εγκαίνια που πραγματοποίησε ο David Cameron, ήταν και ο Frank Williams, επικεφαλής της ομάδας, ο Mike O’Driscoll, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου και ο Craig Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Williams Advanced Engineering.

[Photo Copyrights: Williams F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...