Η F1 έχει ανάγκη από οδηγούς-ήρωες, σύμφωνα με τον Horner

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Hungary

Έναν από τους καλύτερους και πιο συναρπαστικούς αγώνες των τελευταίων ετών απολαύσαμε την περασμένη Κυριακή. Ο λόγος δεν ήταν μόνο η βρεγμένη πίστα στο ξεκίνημα και η διπλή εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στην πίστα. Κάποιοι από τους οδηγούς πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση, κάτι που αφορά τους τρεις νικητές τού αγώνα, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso και Lewis Hamilton, οι οποίοι είχαν και μεταξύ τους μάχη.

Και οι τρεις αυτοί οδηγοί αξίζουν συγχαρητήρια, και ο Πρόεδρος της Red Bull Racing, Christian Horner, θεωρεί ότι το άθλημα χρειάζεται οδηγούς που να δείχνουν ήρωες στις πίστες.

Όταν έχουμε επικεντρωθεί στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε ένα σπουδαίο άθλημα. Η Formula 1 χρειάζεται οδηγούς που να γίνονται ήρωες και στην Ουγγαρία είχαμε τέτοιους. Αυτή η Formula 1 είναι στα καλύτερά της, όχι μόνο για το τελευταίο Σαββατοκύριακο, αλλά και για το προηγούμενο. Αυτό μ’ αρέσει, αυτό θέλω να βλέπω και αυτό είναι ο ανταγωνισμός. Πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να το κάνεις. Αλλά, με τέτοιες συνθήκες, είδαμε πόσο φανταστικός ήταν ο Fernando, ο Lewis ήρθε από το πίσω μέρος τού grid και ο Daniel έκανε τη στρατηγική του να δουλέψει, περνώντας από την εξωτερική και κάνοντας απίστευτα πράγματα.

Μία από τις προϋποθέσεις για να συμβούν όσα λέει ο Horner είναι να υπάρχει ελευθερία μεταξύ των team-mates, δηλαδή να μην ακούμε team orders από τις ομάδες, αλλά και να έχουμε πραγματικούς οδηγούς με το θάρρος τής γνώμης τους, εντός κι εκτός πίστας.

Θα πρέπει να προσέξετε και πάλι τον αγώνα για να τα καταλάβετε όλα, αλλά αυτή είναι η Formula 1. Πρέπει να επιτρέψουμε στους οδηγούς να εκφραστούν περισσότερο χωρίς να τους ασκούμε κρητική. Πρέπει να τους επιτρέψουμε να βγάλουν στην επιφάνεια την προσωπικότητά τους. Έχουν γνώμη και προσωπικότητα, θα πρέπει να τους ενθαρρύνουμε να μας το δείχνουν.

[Photo Copyrights: Getty Images/Red Bull Racing]

ΠηγήESPN F1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα