Με twin-turbo V8 και 600 άλογα η κορυφαία έκδοση του Lexus LF-LC;

Σχετικά άρθρα

2012100067_0025

Από όσα γνωρίζουμε, η Lexus συνεχίζει την εξέλιξη της έκδοσης παραγωγής του LF-LC concept. Όμως έχουν περάσει περίπου 16 μήνες από τότε που μάθαμε για πρώτη φορά πως έχει πάρει το πράσινο φως για παραγωγή και έκτοτε, σχεδόν τίποτα.

Σύμφωνα με πηγές που προτίμησαν να μην ονομαστούν, το LF-LC παραγωγής, θα προσφέρεται με 3 διαφορετικά powertrains. Το βασικό μοντέλο, θα χρησιμοποιεί έναν ατμοσφαιρικό V8 με περίπου 450 άλογα και παρόμοια specs με τον κινητήρα του RC F. Η αμέσως ισχυρότερη έκδοση, θα είναι αυτή με το υβριδικό powertrain που θα μοιράζεται η Toyota με την BMW και θα αποδίδει περίπου 500 άλογα –και σημαντικά περισσότερη ροπή από τον ατμοσφαιρικό της βασικής-. Τέλος, η F έκδοση, θα διαθέτει μία twin-turbo εκδοχή του 5-λιτρου V8 του RC F που θα παράγει περί τα 600 άλογα. Οι ίδιες πηγές, συμπληρώνουν μάλιστα πως αυτός ο κινητήρας, μπορεί να βρει τον δρόμο του και για άλλα μοντέλα της Lexus, όπως το LS ή μία extreme έκδοση του RC.

Οι φήμες αυτές δεν ακούγονται εντελώς παράλογες και εκτός πραγματικότητας. Μόλις πρόσφατα η Ιαπωνική εταιρία υιοθέτησε τη λύση της υπερτροφοδότησης και δεν υπάρχει λόγος να σταματήσει σε μικρο-μεσαίες χωρητικότητες. Από την άλλη, δεν παύουν να είναι φήμες και μάλιστα από ανώνυμες πηγές, οπότε μην τις παίρνεις τοις μετρητοίς.

ΠηγήMotor Trend

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...