Το νέο Nissan 370Z θα είναι υβριδικό με κινητήρες από τη Mercedes-Benz

Σχετικά άρθρα

2015 Nissan 370Z Nismo teaser image

Νέα προερχόμενα από την μακρινή Αυστραλία, χώρα κοντά στην Ιαπωνία, μας δίνουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον αντικαταστάτη του Nissan 370Z.

Αρχικά, το νέο μοντέλο θα επαναφέρει την ονομασία Ζ35 και θα αποτελεί ένα πραγματικά παγκόσμιο αυτοκίνητο, εν αντιθέσει με το 370Ζ, που αρχικά είχε στοχοποιήσει τις αγορές της Αμερικής και Ιαπωνίας και θα βγει στην αγορά τόσο σε νορμάλ όσο και σε Nismo έκδοση.

Η ανοιχτή έκδοση του μοντέλου θα έχει targa ή T-bar οροφή, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου θα είναι έντονος και με περισσότερες ακμές, έχοντας μικρότερες διαστάσεις από αυτές του 370Z. Μηχανικά, εκτός των άλλων, θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση που θα φοράει τον 2-λιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα της Mercedes-Benz απόδοσης 211 ίππων, που θα δουλεύει παράλληλα με ένα ηλεκτρικό κινητήρα, για μεγαλύτερη και αμεσότερη δύναμη, ενώ θα έχει και χαμηλότερη κατανάλωση.

Στη κορυφή από πλευράς κινητήρων θα υπάρχει ένα 3-λιτρος εξακύλινδρος turbo κινητήρας άμεσου ψεκασμού, επίσης προερχόμενος από την γερμανική εταιρίας, που θα αποδίδει περισσότεους απότ 410 ίππου, με τις φήμες να λένε ότι και αυτός ο κινητήρας θα έχει υβριδική έκδοση, χωρίς ωστόσο να είναι τίποτα περισσότερο γνωστό αυτή τη στιγμή.

Τέλος, άγνωστο παραμένει το πότε θα παρουσιαστεί το NissanZ35, με πιο πιθανή ημερομηνία το 2016, με ένα concept που θα μας δείχνει πως θα μοιάζει να είναι το περιμένουμε στην έκθεση του Τόκιο τον Δεκέμβριο του 2015.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...