Ολοκληρώθηκαν δύο πλήρεις προσομοίωσεις αγώνα για τη Formula E

Σχετικά άρθρα

Formula E

Μόλις έναν μήνα απέχουμε από την έναρξη του νέου, ηλεκτρικού πρωταθλήματος τής FIA, τη Formula E. Οι ομάδες και οι οδηγοί βρίσκονται στην τελική φάση της προετοιμασίας τους για τον πρώτο αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για τις 13 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στις 27 Ιουνίου, με τον 10ο και τελευταίο αγώνα, στο Λονδίνο.

Έτσι, λοιπόν, ολοκληρώθηκαν δύο προσομοιώσεις αγώνα, στις οποίες συμμετείχαν και οι 10 ομάδες. Η καθεμιά χρησιμοποίησε και τα 4 μονοθέσιά της, ώστε να διαπιστωθεί αν λειτουργούν σωστά, σε δύο ελεύθερες περιόδους, δύο κατατακτήριες κι ένα τεστ αντοχής.

Οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάζουν διάφορες ρυθμίσεις στα μονοθέσιά τους, όπως και οι οδηγοί φυσικά, ενώ δεν έλειψαν οι προσομοιώσεις pit stops, αλλά και μία κανονική εκκίνηση με γεμάτο grid, όπως θα συμβαίνει πραγματικά στους αγώνες. Ο CEO τής Formula E, Alejandro Agag, δήλωσε:

Το να βάλουμε αυτό το σπουδαίο γεγονός στην καρδιά των πόλεων σε όλο τον κόσμο, απαιτεί μια προσεκτική προετοιμασία. Θέλουμε το Formula E ePrix να είναι ένα φανταστικό θέαμα, και γι’ αυτό δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, δοκιμάζοντας όλα τα συστήματα. Σε γενικές γραμμές, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το πώς πήγαν τα πράγματα.

Έγινε γνωστό και το πρόγραμμα που θα πρέπει ν’ ακολουθούν ομάδες οδηγοί και θ’ αποτελεί ουσιαστικά το ePrix (έτσι ονομάζεται το Grand Prix). Θα διαρκεί μία μόλις ημέρα και περιλαμβάνει: δύο ελεύθερες δοκιμές το πρωί, διάρκειας 45 και 30 λεπτών αντίστοιχα. Στην συνέχεια, θα έχουμε τις κατατακτήριες, όπου θα υπάρχουν 4 groups των 5 οδηγών, οι οποίοι θα επιλέγονται τυχαία. Θ’ ακολουθεί διάλειμμα 2 ωρών για να φορτίσουν τα μονοθέσια και ο αγώνας θα γίνεται αργά το απόγευμα, με διάρκεια περίπου 60 λεπτών, χωρίς να γνωρίζουμε από τώρα τον αριθμό των γύρων για κάθε αγώνα· αυτό θ’ αποφασίζεται την ημέρα του αγώνα.

ΠηγήFormula E

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...