Ο Max Verstappen εντυπωσίασε σε δοκιμές της Toro Rosso

Σχετικά άρθρα

Max Verstappen (NED, Scuderia Toro Rosso, Renault), VKV City Racing, Rotterdam (NED) - 29 - 31 August 2014

Η πρώτη επαφή του Max Verstappen με μονοθέσιο Formula 1 έληξε λίγο άδοξα, αλλά ο Ολλανδός οδηγός δεν το έβαλε κάτω.Ο 16-χρονος έκανε δοκιμές με την STR7 του 2012 στην πίστα Adria, κοντά στις εγκαταστάσεις της Toro Rosso. Οι 148 γύροι του νεαρού, στην πίστα μήκους 2,7 km, τον καθιστούν πλέον ικανό για την έκδοση της ειδικής άδειας των πιλότων Formula 1. Ο Verstappen δήλωσε:

Περίμενα με ανυπομονησία την πρώτη μου οδήγηση ενός μονοθεσίου F1 σε μια κανονική πίστα και πραγματικά το διασκέδασα. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να δουλέψω με τον Xevi, ο οποίος θα είναι και ο μηχανικός αγώνα που θα έχω την ερχόμενη χρονιά. Ακόμα είχα την δυνατότητα να συνηθίσω όλα τα κουμπιά του τιμονιού. Νομίζω πως πήγε αρκετά καλά και ανυπομονώ να ξαναβρεθώ στο τιμόνι ενός μονοθεσίου.

Ο Xavi Pujolar δήλωσε ενθουσιασμένος με το πόσο γρήγορα έμαθε το μονοθέσιο ο νεαρός οδηγός:

Ο Max ξεκίνησε με ενδιάμεση γόμα και σιγά σιγά ανέβασε το ρυθμό του, χωρίς να κάνει κανένα λάθος. Έπειτα εκτέλεσε διάφορες διαδικασίες που χρειάζονται σε ένα αγωνιστικό τριήμερο. Ήταν πολύ συγκεντρωμένος και ακριβής και μάθαινε πολύ γρήγορα, χωρίς να ρωτάει πολλά πράγματα.

Όταν βάλαμε τα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα ανέβασε το ρυθμό του δοκιμάζοντας διαφορετικά φορτία καυσίμου, εξομοιώνοντας κατατακτήριες και αγωνιστικές συνθήκες. Για πρώτη μέρα, ήταν πολύ εντυπωσιακός.

ΠηγήSkySports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα